16-åringene Ingeborg og Victoria videre i Idol etter dommerhyllester

Tårene rant da tenåringene gikk videre: – Det er en helt syk følelse!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets fjerde semifinale i Idol ble det til slutt klart at Ingeborg Fosse (16) fikk flest seerstemmer og er videre til topp ti-finalen.

Deretter bestemte dommerne at Victoria Karlskås Andersen (16) fikk den andre plassen videre i sangkonkurransen.

Se det første intervjuet med finalistene eksklusivt ovenfor!

Gråtende finalister: – Det er en helt syk følelse!

Tårene renner når programleder Markus Bailey (23) intervjuer de ferske finalistene.

– Dette forventet jeg absolutt ikke, smiler seerfavoritt Ingeborg. Hun forteller at det, ikke overraskende, er over gjennomsnittet fint å tenke på at sofaseerne stemte henne videre.

– Det føles fantastisk! Det er en helt syk følelse!

Victoria er både skjelven og målløs etter seieren.

– Vi forventet det ikke i det hele tatt!

Dommerne til Ingeborg: – Helt fantastisk!

Det var ingen tvil om at dommerne likte opptredenene til begge kveldens finalister. Etter at Ingeborg hadde fremført «Runnin' (Lose It All)» av Naughty Boy feat. Beyoncé som, var Sandeep Singh (29) full av lovord.

– Man skulle ikke tro at du var den yngste deltakeren i Idol i år. Og du er den første deltakeren i norsk Idol som er født på 2000-tallet! Dette her ville jeg sagt til deg uansett hvor gammel du var: Du er den stødigste deltakeren i Idol i år etter min mening. Det er helt fantastisk! Du tar tidsånden og pulsen og velger låter som er superrelevante nå, og du nailer det! Jeg er kanskje to hoder høyere enn deg, men jeg ser opp til deg, sa han.

Ina Wroldsen (31) mener 16-åringen har potensiale til å slå gjennom internasjonalt.

– Du er stødig, du er selvsikker, du er proff. Du er 16 år og har en stemme som vi kaller en radiostemme, for det funker så innmari bra på plate. Du kan fort bli en som legger verden for dine føtter, så jeg gleder meg til å følge deg videre, smilte hun.

Nervøs Victoria imponerte dommerne med Adele-tolkning

Dommerne var også rause med rosen etter Victorias opptreden. 16-åringen har slitt med nervene og selvtilliten i konkurransen, men valgte likevel å tolke monsterhiten «Someone Like You» av Adele i kveldens semifinale.

– Jeg er så fan av stemmen din! Jeg liker lyden av stemmen din dritgodt. Du hadde en skikkelig fin innlevelse i dag. Din største utfordring er at du ikke helt tør å stole på at du er så bra som du faktisk er. Du mangler litt livserfaring til å gjøre denne låta som den bør gjøres, men det kommer til å komme, og når det kommer, kan du bli så stor du vil, sa Øyvind «Vinni» Sauvik (39).

Gunnar Greve (33) innrømmet at han på forhånd var nervøs for opptredenen til Victoria.

– Jeg var livredd da du kom på scenen, fordi din største og verste fiende er og har vært å kontrollere dine egne nerver. Stol på deg selv! Stol på talentet ditt! Vær komfortabel og gled deg over det og med det. For det som bor i deg er noe helt unikt!

Tidligere i semifinalene har vi sett at Norah Benatia (19), Torine Michelle Bjåland (16), Julie Stokke (17), Marius Samuelsen (18), Marta Elise Klungsøyr (16) og Sigmund Ledaal (17) har gått videre til finalerundene.

Se Idol fredager klokken 20.00 på TV 2.