André Villa (33) bryter sammen i gråt når han prater om sin avdøde kompis

Motocrosskjøreren klarer ikke å holde tårene tilbake når han forteller om kompisen som døde på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han var som en bror, sier André Villa (33) mens han tørker tårene med en serviett.

Se det sterke klippet i videovinduet over.

I det nye TV 2-programmet Mer enn gull, idrettsversjonen av Hver gang vi møtes, har seks norske idrettsprofiler samlet seg for å bli bedre kjent gjennom dype samtaler, ulike aktiviteter og uhøytidelige konkurranser.

Døde på trening

Førstemann ut er motocrosskjøreren André Villa, som blant annet forteller om ulykken som forandret livet hans, det å bli pappa og hans avdøde kompis Eigo Sato.

– Jeg fikk en telefon. Da var jeg i California...

André rekker ikke å si mer før tårene begynner å trille.

– Eigo Sato, min japanske bror, konkurrerte i utlandet i 15 år. Han gikk bort på trening i oppkjøringen til en ny sesong i Redbull X-fighters. Han var kjempepositiv, hadde mye livsglede og var rå. Han tenkte alltid på andre, forteller Villa omsider.

Spark i rumpa

Sammen med tidligere skøyteløper Johann Olav Koss, den pensjonerte twintip-kjøreren Andreas Håtveit, eks-snowboardstjerne Daniel Franck, tidligere langrennsløper Trude Dybendahl og friidrettsutøver Ezinne Okparaebo har Villa tilbragt én uke i idylliske omgivelser på fjellet.

I klippet øverst i artikkelen er det tydelig å se at historien om Sato går sterkt inn på de andre utøverne også. Villa forteller videre at hendelsen ga ham et spark i rumpa.

– Jeg tenkte «faen, jeg kan ikke bare sitte her og gråte. Jeg må gjøre noe». Så jeg fant fram PC-en, og stiftet et fond. Jeg klarte å samle inn 600.000 kroner til familien hans, forteller 33-åringen.

Flere historier fra Villas liv får du se i Mer enn gull på TV 2 kl. 19.00.