Volda-band gikk videre i The Stream på rekordtid

– Det var fantastisk og uventet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 er i full gang med sin nye musikk-konkurranse The Stream som kommer på tv til høsten.

Påmeldt forrige uke

I dag ble det klart at den fjerde ukevinneren i The Stream er funkrock-bandet Greinalaust fra Volda.

De meldte seg på konkurransen forrige fredag, og har blitt streamet nærmere 6000 ganger på rekord-tid.

Se alle bidragene her!

Svært overrasket

De fem guttene Henrik Alfsvåg (17), Runar Finnøy (18), Bendik Hustadnes (17), Sander Gjertsen (17), og Torstein Hovde (17) ble svært overrasket da de fikk høre hvor mange streaminger de hadde hatt.

– Det var helt fantastisk og uventet. Vi satt og fulgte med og ble likevel overrasket. Det var veldig gøy, sier gitarist Runar Finnøy.

Frem til nå har de for det meste spilt for publikum i Volda. Her har de fått mye støtte fra venner, familie og resten av lokalmiljøet som.

– Nå blir det veldig spennende og kjekt å få møte andre også. Det blir gøy å få prøve seg – å få muligheten til å opptre foran et stort publikum, sier Finnøy takknemlig.

FEMKLØVER: Bandet Greinalaust fra Volda. Foto: Even Finnøy. 
FEMKLØVER: Bandet Greinalaust fra Volda. Foto: Even Finnøy. 

Spennende bidrag

Hver uke blir den som har hatt flest streams (videovisninger) i løpet av siste uke kåret til ukesvinner. Ukesvinneren går dirkete videre i konkurransen, og får opptre på showcase for de tre plateselskapene.

Programleder Tarjei Strøm gleder seg over variasjonen blant artistene.

GLAD: Programleder for The Stream, Tarjei Strøm. Foto: Espen Solli. 
GLAD: Programleder for The Stream, Tarjei Strøm. Foto: Espen Solli. 

– Det er veldig mye spennende blant bidragene, og det er gøy å se at det er så stor variasjon blant det som kommer inn. Jeg vet at plateselskapene har merket seg noen artister allerede. Men det er mulig å laste opp bidrag helt frem til mai, så jeg er sikker på at vi også har veldig mye spennende i vente, sier han.

Store plateselskaper

Nå pågår auditionfasen der over 820 bidrag så langt er lastet opp. De hundre mest streamede artistene går videre til showcase for verdens tre største plateselskaper Warner Music, Sony Music og Universal Music.

Vinneren blir den artisten som det norske folk tar til seg, og faktisk lytter til i hverdagen.

– Til forskjell fra andre talentkonkurranser vet man i The Stream med enda større sikkerhet hvor populær vinneren faktisk er ute i virkeligheten – utenfor selve tv-programmet, sier den nye TV 2–programlederen.

Mange bidrag

I løpet av få uker uker har allerede ca 950 bidrag blitt lastet opp på thestream.no. Det er mulig å laste opp – og strømme bidragene – frem til 1. Mai.

– Dette viser at det fremdeles er gode muligheter til å gå videre til showcase for plateselskapene selv om man ikke har lastet opp sitt bidrag før nå. Det skal kåres seks ukesvinnere til, og vi ser at de som er flinke til å spre musikken sin i sosiale medier gjør det veldig godt i The Stream, sier presseansvarlig Bjarne Laastad.

KLARE: Artistutviklerne Marion Ravn, Cato Sunberg og Espen Lind gleder seg til å jobbe med artistene. Foto: Bjørn Wad/TV 2.
KLARE: Artistutviklerne Marion Ravn, Cato Sunberg og Espen Lind gleder seg til å jobbe med artistene. Foto: Bjørn Wad/TV 2.