File photo dated 02-01-2016 of Liverpool manager Jurgen Klopp smiles before kick off
File photo dated 02-01-2016 of Liverpool manager Jurgen Klopp smiles before kick off Foto: Adam Davy

Klopp møter gamleklubben: – Det er nesten som at noen der oppe har skrevet et manus

Øyvind Alsaker sier det ligger an til å bli et fantastisk oppgjør når Klopp og Liverpool møter sin tidligere klubb i Europaligaens kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir et fantastisk gjensyn mellom gamle venner i Europaligaens kvartfinale når Jürgen Klopp og hans Liverpool drar til Tyskland for å møte Borussia Dortmund.

Før trekningen ble Klopp spurt om han håpet på å møte gamleklubben i kvartfinalen:

– Selvfølgelig ikke. Hvorfor skulle jeg ha lyst til å møte turneringens beste lag i neste runde?, svarte han på spørsmål fra The Times.

Og det gikk absolutt ikke som tyskeren håpte.

Drømmetrekning

Jürgen Klopp trente Dortmund til to seriegull på rad i 2010/11- og 2011/12-sesongen, og ledet an av store stjerner som Robert Lewandowski og Mario Götze, tok han tyskerne til Mesterligafinalen i 2013.

Øyvind Alsaker tror det blir et vanvittig oppgjør.

– Det er nesten som at noen der oppe har skrevet et manus. Veldig spenstig trekning med først Manchester United, og nå Borussia Dortmund. Jeg tror nok at det ikke er ideelt sportslig for Liverpool. Det var jo en brutalt tøff trekning for dem, men emosjonelt sett er det veldig spektakulært. Blir nok en veldig spesiell anledning med «You’ll never walk alone» både her og der, sier fotballeksperten.

Alsaker sier at Klopp har en standing i Borussia Dortmund som få andre trenere i klubben kan matche, men at det ikke har noe å si når kampen blåses i gang.

– Det at han tok Dortmund til gull i Tyskland to år på rad, og med Mesterligafinale i tillegg, har jo gjort Klopp forgudet i Dortmund. Det er også en liten parallell i forhold til det han skal skape i Liverpool. Men det blir først og fremst et knalltøft oppgjør, og den emosjonelle biten blir ikke like viktig i kampens hete.

Helspansk også i Europaliga-kvarten

Med tre spanske lag også i Europaligaens kvartfinaler, lå det til rette for et nytt helspansk oppgjør. Det ble det også da de to siste årenes mestere, Sevilla, ble trukket opp av bollen mot Athletic Bilbao.

Åttedelsfinalens store sensasjon, Sparta Praha, må også bryne seg på spansk motstand når de skal møte Villarreal. De ukrainske vinnerne fra 2009, Shakhtar Donetsk, reiser til Portugal og Braga i første kamp for nå semifinalen.

Her er alle kampene:

Braga-Shakhtar Donetsk

Villarreal-Sparta Praha

Athletic Bilbao-Sevilla

Borussia Dortmund-Liverpool

Kampene spilles 7. og 14. april, og lagene som ble trukket først starter hjemme.

Finalen går på St. Jacob Park i Basel den 18. mai.