Deilige sjokoladevariasjoner og marsipan til påskebordet

Konditor Sverre Sætre gjester kjøkkenet til Wenche, og han har tatt med seg hemmeligheten bak den beste varme sjokoladen og annet påskesnadder!

Varm sjokolade med krydder

2 personer

Dette trenger du:

  • 1 vaniljestang
  • 100 g mørk sjokolade med ca 60 % kakaomasse
  • 4 dl H-melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ss honning
  • 2 cm frisk chili
  • 1 kanelstang

Slik gjør du:

Splitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Finhakk sjokoladen.

Ha alt unntatt sjokoladen i en kjele, og varm det langsomt til kokepunktet. Smak på melken. Når du syns den har nok chilismak, tar du ut chilien. Ta kjelen av varmen, og tøm melken litt etter litt over den finhakkede sjokoladen mens du rører med en visp. Pisk kakaoen godt opp med en håndvisp før den skal serveres, slik at det lages små luftbobler i kakaoen.

Sil drikken før du heller den i små kopper

Tips for en mer smaksrik kakao: Lag kakaoen ferdig, og la den stå til neste dag i kjøleskapet. Varm opp og server. Da utvikler smaken seg, og man får en fyldigere og rundere smak.

Sitrusmarsipan

ca. 20 stykker

Dette trenger du:

  • 200 g marsipan, hjemmelaget/kjøpt med et mandelinnhold på ca 50 %
  • 4 ss Grand Marnier
  • Oransje konditorfarge
  • Ca. 200 g mørk sjokolade til dypping

Slik gjør du:

Bland marsipanen godt med Grand Marnier. Rull marsipanen til kuler som veier ca. 10 g. Trykk dem lett med en finger på toppen, og lag et lite hull med en trepinne slik at de får form som en appelsin. Pensle dem med konditorfarge.

La kulene tørke en dag i romtemperatur. Dypp nederste del av dem i mørk sjokolade.

Sjokoladeegg med marshmallows til kakao

Støp små sjokoladeegg i eggeformer av halve egg. Legg små marshmallows i formene. Sett sammen to halve egg fylt med marshmallows. Legg dem i kakaokoppen ved servering. Når egget smelter, har du marshmallows i kakaoen.

SJOKOLADEKUNST: Konditor Sverre Sætre lagde flotte sjokoladefigurer med Wenche.
SJOKOLADEKUNST: Konditor Sverre Sætre lagde flotte sjokoladefigurer med Wenche.