I tre år har Ahmed (30) vært sikker på at han skal få møte Ellen – så fikk han en telefon

Ahmed Kerigo (30) fikk sitt livs sjokk på direkten, da han ble invitert til å gjeste Ellen DeGeneres-show.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For fire år siden bestemte Ahmed Valentino Kerigo (30) fra Kløfta seg for å bli verdensmester i «flying pushups». I dag sitter han på verdensrekorden, med 1,36 meter.

30-åringens imponerende stunts har ikke gått upåaktet hen. Nå har han blitt invitert til å gjeste Ellen DeGeneres-show i LA.

– Det har vært en drøm i tre år. Jeg har hele tiden sagt at jeg skal dit, og at jeg én dag kommer til å få en mail fra Ellen. Plutselig så skjedde det, forteller Ahmed til TV 2.

Overrasket på direkten

Det var Ellen selv som inviterte Ahmed, broren Nizam og moren Muni på besøk, da hun overrasket dem på direkten tidligere denne uken. Reaksjonen til Ahmed og moren hans er ubetalelig. Se hendelsen i videovinduet øverst.

– Følelsene tok over. Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det var en vill opplevelse, sier Ahmed entusiastisk.

Med tanke på hvordan Ahmed og moren Muni reagerte da Ellen ringte via Skype, kan man lure på hvordan det vil gå når de får se henne i virkeligheten.

– Jeg har forberedt meg mentalt i tre år, så det skal gå bra. Jeg prater med Ellen for meg selv hele tiden, når jeg står opp, når jeg kjører bil og lignende. Men jeg kommer til å være nervøs, det er klart, forteller Ahmed og ler.

Planlegger ny verdensrekord

Avreise til LA er ikke bestemt ennå, så Ahmed har litt tid på seg til å trene. Målet er nemlig å imponere Ellen med ny verdensrekord på 1,40 meter.

På spørsmål om hvorfor det har vært så viktig for ham å treffe Ellen, svarer Ahmed:

– Blir det noe større?

På skråplanet

Det var i 2012 at Ahmed bestemte seg for å ta en ny vending i livet, etter å ha kommet skeivt ut. I flere år var hverdagen preget av rus og kriminalitet.

Ønsket om å endre seg for familien og fremtiden ble større.

– Jeg begynte å sette meg høye mål, og drømme stort. Jeg så «flying pushups» på Youtube, og ble veldig fascinert. Seks måneder etterpå var jeg rangert blant de 30 beste i verden, og ni måneder etterpå satt jeg verdensrekorden.

Håper å inspirere

30-åringen kom nettopp tilbake fra Kina der han ble første menneske til å klatre opp et tårn på syv meter ved hjelp av push-ups.

– Jeg har klart mye med veldig lite. Og når du drømmer stort, så blir man redd. Men da handler det om å fortsette, ha troen og aldri gi opp. Jeg håper jeg kan inspirere andre til å nå drømmene sine, sier han.

Ahmed, broren og moren gjestet God morgen Norge fredag. Se hele intervjuet i videovinduet øverst.