TOK FEIL: Leicesters statistikk mot etablert forsvar motbeviser Kåre Ingebrigtsens påstand. (AP Photo/Sergey Kozin)
TOK FEIL: Leicesters statistikk mot etablert forsvar motbeviser Kåre Ingebrigtsens påstand. (AP Photo/Sergey Kozin) Foto: Sergey Kozin

Her er tallene som viser at du tar feil, Ingebrigtsen

Leicester kan spille fotball mot etablert forsvar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace-Leicester direkte på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no kl. 16.00

Egil Drillo Olsen oppfordret norske lag til å se på Leicester og deres måte å spille fotball på i forrige ukes «kick off» til Tippeligaen på Ullevaal.

– Jeg gleder meg som en unge. Dette blir gøy, selv om det kanskje er i tidligste laget. Så håper jeg en del av Tippeliga-trenerne lar seg inspirere lite grann av Leicester, så vi ser litt mer av den typen fotball, sa den tidligere landslagssjefen.

Disse ordene falt ikke i god jord hos Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, som hadde følgende å si til VG:

– Drillo har jo sin forkjærlighet for den typen fotball, og 95 prosent av norske lag spiller jo sånn. Men skal du vinne titler, så kan du ikke spille sånn, sa Ingebrigtsen.

Trønderen utdypet svaret sitt med at en ikke kan vinne titler ved å bare være god i overgangsspillet. En må også spille godt mot etablert.

God også mot etablert

Tallene viser derimot noe helt annet.

Hvis en ser på kampene Leicester har spilt mot lagene fra 15. til 20. plass på tabellen, er tallene soleklare.

Leicester står med åtte seire, en uavgjort og null tap på ni kamper. Jamie Vardy, og resten av guttene, har i tillegg scoret 19 mål i disse kampene.

Derfor har Leicester absolutt flere strenger å spille på enn bare kontringer og å spille ballen raskt i lengderetning. Det viser seg at de også har en bra statistikk mot lave og forsvarende lag hvor de er nødt til å styre kampene.

Leicester er heller ikke så ulike det spanske storlaget, Atletico Madrid, i måten å spille fotball på. De har også en spillestil som baserer seg at det går hurtig i lengderetning og med voldsom intensitet i spillet.

Innrømmer å ikke ha sett Leicester nok

Leicester er denne sesongens store overraskelse i Premier League. Med åtte kamper igjen å spille, leder de serien med fem poeng ned til Tottenham på andre plass.

Laget har til tider spilt feiende flott fotball med det nye stjerneskuddet, Riyad Mahrez, i spissen. En spiller som har vært koblet til mange storklubber etter sine offensive bidrag i Premier League denne sesongen.

Kåre Ingebrigtsen legger seg flat i forhold til Leicester, men mener fortsatt at Drillo-fotballen ikke er veien å gå.

– Det jeg mener med det er at man ikke kan vinne titler som rent kontringslag. Jeg innrømmer at jeg ikke har sett Leicester nok til å kunne uttale meg spesifikt om dem, men det handler mest om Drillos måte å tenke fotball på. Norge kan kvalifisere seg ved å spille den typen fotball, men må jo også ha et bra etablert spill mot lag som Malta og Kypros. Skal du vinne titler må du ha evnen til å spille mot etablert, og ikke bare ligge og kontre, sier Rosenborg-treneren.