Martin (18): – Skjønner at motstanderne bløffer når de sier de skal knekke beina mine

Martin Samuelsen har blitt tøffere under låneoppholdet i Peterborough.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Samuelsen (18) skaper igjen overskrifter. Onsdag var teknikeren tilbake på banen for West Hams U21-lag mot Liverpool etter å ha vært ute med en leggskade.

Det endte med seier til West Ham og rødt kort til Martin Skrtel etter å ha taklet unggutten.

Se Skrtel rase mot Martin Samuelsen øverst i saken!

Nå har Peterborough ikke vunnet på syv kamper og har spilt seg nærmere bunnstriden enn en playoff-plass. Med ti kamper igjen av sesongen håper Samuelsen at han kan være med på å skyte klubben høyere på tabellen.

– Skjønner at de bløffer

Uansett hvordan sesongen skulle ende. Oppholdet i Peterborough har hatt en positiv effekt på nordmannen.

– Det har vært et veldig bra opphold. Veldig lærerikt. Jeg har vokst som fotballspiller og er blitt mer selvstendig. Jeg har vist at jeg har tilpasset meg. Nå har jeg spilt under en annen manager og vist at jeg har lært av ham, forklarer Samuelsen til TV 2.

– Jeg har lært en del rundt den psykologiske delen av spillet. Jeg har taklet meldinger fra røffere spillere. Før kamper har en del spillere sagt at de skal knekke beina mine. Nå skjønner jeg at de bløffer. Det er bra. Jeg skjønner nå at de gjør det for å gjøre meg redd og usikker, fortsetter stortalentet.

Vil debutere i Premier League

Etter låneoppholdet går turen tilbake til West Ham der han skal kjempe om en plass på laget, selv om 18-åringen fortsatt ikke helt vet hva som er planene for ham. Men tilbakemeldingene fra trenerapparatet i West Ham har vært positive.

– De synes jeg har imponert og vist meg frem fra en positiv side. Det er ikke bare bare å det til under sitt første låneopphold. Det krever ofte flere lån får en spiller gjør det bra og får det til, mens jeg har fått det til på første forsøk, forklarer Samuelsen.

– Jeg vet ikke enda noe mer om hva som skjer neste sesong. Jeg skal være med på oppkjøringen i sommer med West Ham, fortsetter han.

– Er målet å debutere i Premier League neste sesong?

– Ja, svarer den offensive angriperen, som satt på benken da West Ham slo Liverpool på Anfield i høst.

– Gir meg ekstra motivasjon

Komplimentene fra andre har satt løst. Blant annet Alan Shearer og Gary Lineker er blitt begeistret av de tekniske fotballferdighetene til nordmannen.

Uansett er fremtid i West Ham lys. Klubben har stor tro på nordmannen. Tidligere denne sesongen ble Samuelsen sammenlignet med klubblegenden Sir Trevor Brooking av klubbeier David Gold. All skryt unggutten har høstet denne sesongen setter han stor pris på og er noe han tar med seg inn på i treningshverdagen.

– Det gir meg ekstra motivasjon. Jeg gjør alt for å utvikle meg videre og fortsette i samme sporet, sier 18-åringen.

– Ville hjulpet utenfor banen

Torsdag bekreftet West Hams manager Slaven Bilic interesse for Håvard Nordtveit. Samuelsen synes det er flott om en nordmann kommer til klubben i sommer.

– Sist var det en annen nordmann som var på vei inn. Det er gøy og kunne få inn en ekstra nordmann som jeg kan snakke litt norsk med. Det er selvfølgelig positivt.

– Ville det ha hjulpet deg sosialt utenfor banen?

– Det vil det. Nå kommer Nordtveit en halvtime fra der jeg kommer fra.