MSN herjet – Suárez' drømmevolley knuste Arsenals siste håp

– Barcelona har to-tre spillere som gjør det vanlige livet om til kunst, sier Arséne Wenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona-Arsenal 3-1 (5-1 sammenlagt)

Se sammendrag i Sportsnyhetene øverst!

De færreste trodde at Arsenal skulle være i stand til å hente inn 0-2 fra hjemmeoppgjøret i den første åttedelsfinalen mot Barcelona.

Overmakten ble da også for stor, men ikke uten at London-laget fikk vist at de også kunne spille fotball.

Sjanse- og spillemessig var Arsenal tilnærmet på høyde med spanjolene, men fotballkamper blir stort sett avgjort foran mål. Der var det klasseforskjell, illustrert med ett mål hver til Neymar, Luis Suárez og Lionel Messi.

Høydepunktet kom da Luis Suárez dundret inn 2-1 på en utsøkt volleyscoring, som trolig kommer langt opp på kåringen av årets mål i Mesterligaen.

– Det er helt sykt dette. De fremste spillerne til Barcelona har slike kvaliteter at man ikke kan slippe dem til et lite sekund i 16-meteren så gjør de slike mål, sa den danske landslagssjefen Åge Hareide mens han kommenterte for Viasat.

Hans kollega i Arsenal kommer også med rosende ord.

– Barcelona har to-tre spillere som gjør det vanlige livet om til kunst, sier Arséne Wenger etter kampen.

– Vi hadde våre sjanser, men vi klarte ikke å ta dem. Vi må også si gratulerer til Barca.

Målet kom i en periode da Arsenal så farlige ute etter at Mohamed Elneny hadde scoret sitt første mål for London-klubben med et strålende langskudd.

– Vi spilte en god kamp. Jeg er skuffet over resultatet, ettersom jeg følte at på 1-1 så var de litt på vaklende grunn, sier Wenger.

Men i det store og det hele var avansementet aldri truet, og Lionel Messi fikk også æren av å punktere kampen.

Det er sjette året på rad at Arsenal ryker ut av åttedelsfinalen i Champions League.

– Ødelegger kampen

Arsenal var bra med i starten av kampen, men det tok ikke mer enn 18 minutter før vertene var foran.

Bare et par minutter etter at David Ospina hadde reddet en Lionel Messi-avslutning fra kloss hold, slapp Barcelona til igjen.

Hector Bellerin var offensiv og trakk oppover i banen, uten å ha kontroll på vingen bak seg.

Da Laurent Koscielny mistet ballen på egen halvdel ble det en enkel oppgave for Luis Suarez å tre ballen gjennom til Neymar.

Neymar gjorde ingen feil alene med David Ospina.

– Det ødelegger kampen for Arsenal, sa den danske landslagssjefen Åge Hareide som Viasats sidekommentator.

– Det var helt unødvendig for dem å slippe Barcelona til der. De begynte positivt med en god gameplan. Dette kan få luften til å gå ut av en ballong som har blitt utsatt for en del slitasje.

Ropte på straffe

Men selv om det var et stort slag for Arsenal ga de ikke opp.

Barcelona lå og ventet på kontringsmuligheter, men uten å ligge veldig tett. Derfor skapte gjestene en del farligheter før pause.

De ville også ha straffe da Alex Iwobi, som hadde fått sjansen på bekostning av Joel Campbell og Theo Walcott, gikk overende i feltet da han var forbi siste forsvarer i straffefeltet.

Iwobi falt etter at Mascherano var borti ankelen hans, men dommeren vinket spillet videre. Kontakten var uansett på utsiden av 16-meteren.

Vakre scoringer

Flere scoringer ble det ikke før pause og Arsenal hadde et fjell å klatre i andre omgang. Og det var London-laget som var friskest i starten.

De fikk overraskende mye rom av Barcelona, og etter fem minutters spill fant Alexis Sanchez Mohamed Elneny umarkert på 16 meters hold. Midtbanespilleren plasserte ballen helt opp i vinkelen, utagbart for Marc-André Ter Stegen.

Scoringen vekket Barcelona som begynte å skape sjanser igjen, men gjestene var fremdeles farlige. Etter et par misbrukte muligheter, ble de nok en gang nådeløs straffet.

Et godt angrep fra hjemmelaget endte hos Dani Alves. Han prikket inn en umarkert Luis Suárez som på akrobatisk vis geleidet ballen inn i lengste hjørnet med en utsøkt volleyscoring.

For å illustrere klasseforskjellen foran mål ble Danny Welbeck spilt fri bare minutter senere. Spissen dundret ballen i tverrliggeren.

Arsenal ga seg ikke, men til tross for flere gode muligheter, blant annet en trippelsjanse etter et Alexis Sánchez-frispark ble det ikke flere nettkjenninger.

Og det Arsenal sløste bort, utnyttet Barcelona. Lionel Messi satte et passende punktum da han kjempet seg fri i Arsenal-feltet og elegant lobbet over keeper.