OL-uttaket: Disse gulljentene lever farlig

– Det er ekstremt mange gode spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hergeirsson, Håndballjentene er samlet i Oslo før firenasjonersturneringen i helgen hvor de skal spille mot Tyskland, Spania og OL-vertene, Brasil.

Turneringen blir en av de siste mulighetene jentene har til å vise seg frem i landslagsdrakta før OL-troppen tas ut 18.juni.

– Det er ekstremt mange spillere som kanskje er gode nok for en tropp og det gjør dette uttaket nesten verre, sier Stine Bredal Oftedal.

– Det blir knalltøft

Kapteinen jobber med å riste av seg en strekkskade og er to-tre uker unna kampform.

Hun vet så inderlig godt hva det vil si å stå igjen skuffa etter et OL-uttak. I 2012 ble hun vraket før laget satte kursen mot London.

– Jeg har vært med på ikke å komme med og vet hvor kjipt det er. Jeg vet også hvordan treningen og spenningen er opp mot det hele. Selvfølgelig er det det som henger høyest, sier Bredal Oftedal.

Store spørsmålstegn

Ifølge TV 2s håndballekspert, Randi Gustad, er Bredal Oftedal et av få sikre kort.

I VM hadde landslagssjefen mulighet til å ta med 16 spillere. Til OL kommer bare 14 med.

LEVER FARLIG: Linn Jørum Sulland og Stine Skogrand tar en sang og champagne på banketten etter VM-gullet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEVER FARLIG: Linn Jørum Sulland og Stine Skogrand tar en sang og champagne på banketten etter VM-gullet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

– Hvem kan det settes størst spørsmålstegn ved?

– På høyresiden er det Linn Jørum Sulland, Stine Skogrand og Linn-Kristin Riegelhuth Koren som kjemper om én plass. På den andre siden har du Tine Stange, Ida Alstad, Marta Tomac og Betina Riegelhuth som kanskje kjemper om to plasser, sier Gustad.

Thorir Hergeirsson medgir at oppgaven med på plukke ut 14 blir tøff.

Før VM uttalte landslagssjefen at det kanskje var det vanskeligste han hadde gjort. Dette blir neppe enklere.

– Det blir minst like tøft. Jeg håper det. Jeg håper at vi har så mange gode spillere å velge i at det blir veldig vanskelig. Det sier seg selv at når 16 skal bli til 14 blir kampen enda hardere og jobben tøffere for oss i trenerteamet, sier landslagssjefen.

Keeperkamp

Størst spenning er det kanskje knyttet til keeperplassen.

Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø var med og tok VM-gull for Norge da Katrine Lunde overraskende ble vraket før mesterskapet.

Landslagssjefen har bestemt seg for å ta med en ekstra keeper til OL, men bare som reserve.

– Det er mange ting å ta hensyn til. Først og fremst det geografiske som gjør at det er smartest å ha med en ekstra målvakt for det å spille med en er ikke noe særlig alternativ, sier Hergeirsson.

– Der har vi tre av de fem beste keeperne i verden så det er et luksusproblem av dimensjoner. Ingen har spilt seg ut, men spørsmålet er: Har Katrine Lunde spilt seg inn?

Selv er sisteskansen klar for å kjempe seg inn i en OL-tropp.

– Selvfølgelig. Tøft blir det, men jeg har et lite håp om at noen er bedre enn de andre, gliser Lunde.

Stange kan komme med mot alle odds

Tine Stange har spilt med amatørkontrakt uten lønn for Larvik denne sesongen, men har vært såpass overbevisende på parketten i mesterligaen og i den hjemlige serien at hun nå ble tatt med i troppen i siste liten.

– Jeg har jobbet hardt for det og det er dette jeg har ønsket. Nå må jeg bare vise meg frem da, sier Stange.