HOLDER KONSERT I DATASPILL: Mikkel Christiansen og Simen Auke i gruppa Broiler skal spille under The Gathering. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
HOLDER KONSERT I DATASPILL: Mikkel Christiansen og Simen Auke i gruppa Broiler skal spille under The Gathering. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Broiler og Lemaitre skal spille konsert i Minecraft

Åpningskonserten under årets «The Gathering» i Vikingskipet blir gjenskapt i digitalt format i spillet Minecraft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag den 23.mars åpnes Norges største, og verdens nest største datatreff igjen - nemlig «The Gathering».

Hvert år strømmer tusenvis av spillinteresserte mennesker til Vikingskipet i Hamar, for å dyrke sin felles interesse for dataspill.
Men denne gangen har alle deltakerne en ekstraordinær åpningskonsert i vente.

Gjenskaper konserten i et spill

Universal Music og The Gathering melder i en pressemelding at publikum kan glede seg til et forrykende show med tre av vår tids beste elektropop- og EDM duoer.

Broiler, Lemaitre og AlunaGeorge skal opptre på scenen sammen med ungdommene i Juniorsymfonikerne.

I tillegg til at The Gathering vil by på en konsertopplevelse utenom det vanlige, vil hele konserten, arrangementet og lokalet bli gjenskapt i digitalt format i spillet Minecraft.

Det vil bli laget avatarer av alle artistene, slik at ikke kun de 5500 tilskuerne i Vikingskipet får oppleve konserten, men også de millionene av spillere rundt omkring i verden.

DET TREDJE MEST SOLGTE SPILLET: Minecraft er et overlevelsesspill der spillere kan skape og bygge egne bygninger ved hjelp av byggeklosser. Det er et prisbelønnet spill som har solgt over 72 millioner kopier. FOTO: Damian Dovarganes
DET TREDJE MEST SOLGTE SPILLET: Minecraft er et overlevelsesspill der spillere kan skape og bygge egne bygninger ved hjelp av byggeklosser. Det er et prisbelønnet spill som har solgt over 72 millioner kopier. FOTO: Damian Dovarganes Foto: Damian Dovarganes

– En svært spesiell konsert

– Dette blir en svært spesiell musikkvideo- og konsertproduksjon i Minecraft, og helt unik i verdenssammenheng, sier Erik Heisholt, kreativ leder og grunnlegger av Heisholt Inc i pressemeldingen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Universal Music, Heisholt Inc. og The Gathering, og det var Heisholt Inc. som først presenterte ideen.

– Vi ble helt solgt på idéen. Det var klart at dette skulle bli åpningsshowet på årets arrangement. En flermedial produksjon som dette bidrar til å løfte datakultur til et helt nytt nivå, sier Guro Faller, underholdningsansvarlig ved The Gathering i pressemeldingen.

DEL AV PROSJEKTET: Mikkel Christiansen og Simen Auke i gruppa Broiler skal spille under The Gathering. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
DEL AV PROSJEKTET: Mikkel Christiansen og Simen Auke i gruppa Broiler skal spille under The Gathering. FOTO: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Broiler: – Stort og spesielt

De tre stjerneduoene AlunaGeorge, Broiler og Lemaitre skal stå for åpningskonserten, som skal streames rett inn til dataspillet Minecraft.

Mikkel Christiansen (23) og Simen Auke (24) i Broiler er begge vokst opp med gaming, og de har vært fan av datatreffet GT siden ung alder.

– Dataspill og musikkproduksjon henger veldig tett sammen, og mye av det som fikk oss til å begynne å produsere musikk var interessen for data, forteller guttene.

Nå gleder de seg veldig til å ta del i det nye konsert-konseptet.

– Det er alltid spennende med nye type konserter for oss, så vi gleder oss veldig til å spille der. Mange av de som er på treffet er interesserte i musikksjangeren vår, så tror det blir en bra kveld. Vi har visst om The Gathering siden vi var veldig unge, så å endelig dra dit blir en stor og spesiell følelse, forteller duoen.

SPILLER PÅ THE GATHERING: Ketil Jansen og Ulrik Denizou i duoen Lemaitre gjør suksess i USA for tiden. Foto: TV 2
SPILLER PÅ THE GATHERING: Ketil Jansen og Ulrik Denizou i duoen Lemaitre gjør suksess i USA for tiden. Foto: TV 2

Lemaitre håper det vil spre musikken deres

Ketil Jansen (24) og Ulrik Denizou Lund (25) i den norske elektronikaduoen Lemaitre vil også stå på scenen. De håper at spillejobben på The Gathering kan bidra til å spre musikken deres.

– Målgruppen til The Gathering er storkonsumerere av musikk. Gjennom å kombinere vår musikk og de største spillplattformene, får vi ut musikken vår til potensielt millioner av mennesker, sier guttene i Lemaitre.

– Når vi i tillegg får pleie egen stormannsgalskap med 60-mannsorkester, så satte vi kursen mot Vikingskipet med en gang, legger de til.