«Lord Bendtner» forsov seg til trening –  fikk 21 000 i bot

Nicklas Bendtner kom 45 minutter for seint på trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner har tilbrakt store deler av denne sesongen på benken for Wolfsburg og virker å være helt ute i kulden hos trener Dieter Hecking . Tingene blir trolig ikke noe bedre av at den danske spissen nå har pådratt seg to bøter på en måned.

I mars fikk han bot av Bundesliga-klubben for å kjøre til trening i en Mercedes S-klasse. (Klubben eies av bilprodusenten Volkswagen. )

Nå har han i tillegg fått bot for å komme 45 minutter for seint på trening. Ifølge den britiske tabloiden Daily Mail fikk den tidligere Arsenal-spissen 50 euro i bot per minutt han kom for seint, noe som til slutt tilsvarte 2250 euro (rundt 21 400 norske kroner).

– Jeg forsov meg og hørte ikke vekkerklokken. Min feil, sier Bendtner til Das Bild.

Hecking var alt annet enn imponert over spissens unnskyldning.

– Det er helt uakseptabelt. Alle regelbrudd får konsekvenser, sier treneren.

Bot-bonanza
For Bendtner er det likevel en mager trøst at han ikke er den eneste på laget som bidrar til botkassen. Hans spisskollega Max Kruse har også hatt en tung uke. Ifølge Daily Mail fikk han nylig 20 000 pund i bot av klubben for å ha glemt en pokergevinst på 60 000 i baksetet på en taxi i Berlin.

Blytung Tyskland-tid
Siden overgangen fra Arsenal i 2014 har Nicklas Bendtner slitt med å få spilletid i den tyske ligaen og i fjor innrømmet han at livet har vært alt annet enn enkelt i Tyskland. Blant annet fikk han i starten av oppholdet kritikk for manglende innsats på treningene.

28-åringens kontrakt med Wolfsburg går ut i juni og mye tyder på at dansken forlater klubben i sommer. I forrige måned omtalte Wolfsburgs sportsdirektør Klaus Allofs Bendtners tid i klubben som et gedigent feilskjær.

Fyllekjøring og taxi-pisking
Lord Bendtner har en egen evne til å skape overskrifter. I 2013 ble han tatt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand - mot kjøreretning. Året etter gikk han amok i fylla og angrep og pisket en taxi i København med beltet sitt.