– Suppe og saus, det blir det søl av
Men ellers er det ingen grenser for hva du kan steke i vaffeljernet. Ungkarskokken, Per Øystein Herberg, kom med strålende forslag til raske og smakfulle middager i Wenches kjøkken i dag.
Shishkebab:
Dette trenger du:
- 300 g kjøttdeig
- 1/2 ts frisk koriander
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts paprikapulver
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts nykvernet pepper
- 1/4 squash
- 1/2 løk
- 1 liten rød paprika
- olivenolje til steking
Slik gjør du:
Elt sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.
Form noen kjøttboller med hendene.
De skal være en og en halv til to cm. tykke.
Skjær squash, løk og paprika i store båter.
Tre kjøttboller og grønnsaker på spiddene.
Forvarm vaffeljernet.
Bruk et dobbelt vaffeljern til å steke spiddene i.
La det være litt mellomrom på midten av spiddene, da det ikke er noe varme mellom de to stekeflatene.
Fylt kyllingfilet:
Til en porsjon trenger du:
- 1 kyllingfilet
- 30-50 gr. blåmuggost
- 1 dryss hvitløkspulver
- 1 dryss salt og pepper
- olje til steking
Slik gjør du:
Del kyllingen på langs.
Legg fyll på den ene siden.
Klapp sammen som en sandwich og stek.
Bruk gjerne annen type ost og rød eller grønn pesto.