– Suppe og saus, det blir det søl av

Men ellers er det ingen grenser for hva du kan steke i vaffeljernet. Ungkarskokken, Per Øystein Herberg, kom med strålende forslag til raske og smakfulle middager i Wenches kjøkken i dag.

Shishkebab:

Dette trenger du:

  • 300 g kjøttdeig
  • 1/2 ts frisk koriander
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet pepper
  • 1/4 squash
  • 1/2 løk
  • 1 liten rød paprika
  • olivenolje til steking
Vaffeljernet kan brukes til så mangt. FOTO: TV 2
Vaffeljernet kan brukes til så mangt. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Elt sammen kjøttdeig og krydder i en bolle.
Form noen kjøttboller med hendene.
De skal være en og en halv til to cm. tykke.
Skjær squash, løk og paprika i store båter.
Tre kjøttboller og grønnsaker på spiddene.
Forvarm vaffeljernet.

Bruk et dobbelt vaffeljern til å steke spiddene i.
La det være litt mellomrom på midten av spiddene, da det ikke er noe varme mellom de to stekeflatene.

Fylt kyllingfilet:

Til en porsjon trenger du:

  • 1 kyllingfilet
  • 30-50 gr. blåmuggost
  • 1 dryss hvitløkspulver
  • 1 dryss salt og pepper
  • olje til steking

Slik gjør du:

Del kyllingen på langs.
Legg fyll på den ene siden.
Klapp sammen som en sandwich og stek.

Bruk gjerne annen type ost og rød eller grønn pesto.