BIRKEN: Kronprins Frederik, Pippa Middleton og Kronprins Haakon stiller til start på årets Birken. <br>FOTO: Matthias Schrader/NTB Scanpix, Dominic Lipinski/Pa Photos/NTB Scanpix, Terje Bendiksby/NTB Scanpix.
BIRKEN: Kronprins Frederik, Pippa Middleton og Kronprins Haakon stiller til start på årets Birken.
FOTO: Matthias Schrader/NTB Scanpix, Dominic Lipinski/Pa Photos/NTB Scanpix, Terje Bendiksby/NTB Scanpix.

Sjekk hvilke kongelige som skal gå Birken

Flere kongelige er påmeldt til landets mest tradisjonsrike skirenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førstkommende lørdag arrangeres Birkebeinerrennet for 78.gang. Den 54 km lange løypa går som vanlig fra Rena til Lillehammer, og hvert år stiller flere tusen deltakere opp på startlinjen med en sekk på 3,5 kg på ryggen.

Birken for første gang

Det danske kongehuset melder på sine nettsider at Kronprins Frederik (47) skal gå Birken for aller første gang.

Britiske Philippa «Pippa» Middleton (32), som er lillesøster av britenes hertuginne Kate, er også påmeldt for første gang under årets skirenn, skriver VG.

Begge to skal i 2012 ha gått Vasaloppet i Sverige, og allerede da skal Kronprins Frederik ha sagt til VG at Birken var det neste skirennet han ville gå.

Kronprinsen stiller allikevel

Det er også blitt kjent at Kronprins Haakon (42) skal gå Birkebeinerrennet igjen.
«Kronprinsen meldte tidligere at det ikke ble Birkebeinerrennet på han i 2016, men nå har han bestemt seg for å gå» skriver birkebeiner.no.

– Jeg synes det er imponerende at Kronprinsen skal gå Birken i år igjen. Haakon er godt trent og i god form. Det kan se ut som at han også har ligget i trening i utlandet i vinterferien, barsk og brunbrent som han er om dagen. Sa TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, da det ble kjent at kronprinsen skulle delta i år også.

Hadde egen heiagjeng

Kronprins Haakons familie møtte i fjor opp langs løypa for å heie han frem over fjellet.

«I fjor var både Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette Marit og barna med for å heie Haakon Magnus frem», skriver birkebeiner.no, og hinter til at det kanskje blir flere kongelige å se langs løypa i år også.

Kronprinsesse Mette-Marit la også ut på sin egen Twitter-konto, et bilde av seg og prins Sverre Magnus, som heier på Haakon.

«Heia verdens beste pappa» står det på plakaten de to holder mellom seg.