MISFORNØYD: Idrettspresidenten vil ikke gi sin godkjennelse til en kamp på norsk jord for Cecilia Brækhus. Foto: Guido Kirchner / NTB scanpix
MISFORNØYD: Idrettspresidenten vil ikke gi sin godkjennelse til en kamp på norsk jord for Cecilia Brækhus. Foto: Guido Kirchner / NTB scanpix Foto: Guido Kirchner

Brækhus får dopingrefs av idrettspresidenten

– De begynner å bli desperate, sier en oppgitt Cecilia Brækhus etter påstander om for dårlig antidopingarbeid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (NTB): Bokseren Cecilia Brækhus (34) mener Norges Idrettsforbund (NIF) er mer opptatt av makt enn antidoping.

Overfor VG slår hun kraftig tilbake mot påstandene om for dårlig antidopingarbeid.

– Vi visste at NIF kom til å bruke doping nå. De begynner å bli desperate. Først brukte de dette med skader, men vi klarte å vise at alt det de sa om skader og boksing faktisk ikke stemte. Da er neste steg doping, sier Brækhus til avisen.

Det blir i disse dager bestemt hvorvidt søknaden fra «Team Brækhus» om å arrangere boksestevne blir godkjent av den såkalte godkjenningsnemnda.

En godkjennelse vil i så fall finne sted uten NIFs velsignelse. De mener søknaden har store mangler når det gjelder antidopingarbeidet.

«NIF kan ikke se hvordan nemnda skal kunne gi selskapet godkjenning etter knockoutforskriften», skriver NIF, som står som høringsinstans for alle søknader som kommer inn.

– Når det gjelder doping så er det nulltoleranse. Enten følger man systemet, eller så følger man det ikke. Derfor sto vi opp mot X Games, og derfor står vi opp mot dette. Vi sier rett ut at dette ikke er en ivaretakelse og oppfølging av antidopingbestemmelsene, sier idrettspresident Tom Tvedt til VG.

Brækhus mener dette handler om noe helt annet enn antidopingarbeid. (©NTB)