KRIGSPRINSESSE: Lucy Lawless var stjernen i TV-serien  «Xena: Warrior Princess». Foto: Mca Television/Renaissance Pictures/Studios Usa Tv/Universal/NTB Scanpix
KRIGSPRINSESSE: Lucy Lawless var stjernen i TV-serien  «Xena: Warrior Princess». Foto: Mca Television/Renaissance Pictures/Studios Usa Tv/Universal/NTB Scanpix

TV-prinsessen Xena er tilbake

Xena returnerer til TV-skjermen. Og denne gangen er hun lesbisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

90-tallsserien «Xena: Warrior Princess» returner til TV-skjermene i år, skriver Time.

NBC jobber nå med en oppfølger til TV-serien, som gikk på amerikansk TV fra 1995 til 2001.

Men ikke alt er som før. Denne gangen er karakteren lesbisk, bekrefter produsenten til Time.

Lucy Lawless (47) spilte rollen som Xena på 90-tallet. Det er usikkert om hun vil returnere til nyinnspillingen, skriver International Business Times.

Utforsker forholdet med venninnen

Oppfølgerserien skal utforske forholdet mellom Xena og hennes venninne Gabrielle, som ble spilt av Renee O'Connor (45) i den originale serien.

– Xena vil være en helt annen serie, laget av andre årsaker. Det er ingen grunn til å bringe Xena tilbake hvis vi ikke har til hensikt å utforske et forhold som kun var implisitt i serien på 1990-tallet, sier produsenten Javier Grillo-Marxuach i en spørrerunde på Tumblr.

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse på fansen at Xena er lesbisk. Allerede i 2003 sa hovedrolleinnehaveren Lawless i et intervju at karakteren var forelsket i sin venninne, ifølge Times.

Vender tilbake til skjermen

«Xena: Warrior Princess» er en av flere TV-serien som gjør comeback på skjermen i år.

For noen uker siden hadde serien «Fuller House» premiere på Netflix. Den tar med TV-seerne tilbake i livet til familien Tanner fra 90-tallsserien «Full House».

Netflix skal også lage en ny sesong av serien «Gilmore Girls», som ble sendt fra år 2000.