Foto: Marko Drobnjakovic

Vil bruke regnbuefarget kapteinsbind i OL-kvalik i Russland: – Syr det på drakten om jeg får lov

Den svenske landslagkapteinen Sabina Jacobsen vil markere homosaken på russisk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det europeiske håndballforbundet, EHF, satte foten ned da landslagskaptein Bjarte Myrhol og hans kolleger i Sverige og Island ville spille med regnbuefarget kapteinsbind under EM i Polen i januar for å markere sin støtte de homofiles rettigheter.

Nå vil den svenske landslagskapteinen Sabina Jacobsen bruke bindet i helgens OL-kvalifisering i Russland.

– Ja. Absolutt. Det er en utrolig viktig sak.

Jacobsen skulle egentlig brukt det omtalte regnbuebindet under VM i Danmark i desember, men de svenske draktene var så korte på armene at bindet gled under drakten.

Nå akter de svenske jentene å gjøre alt i sin makt for å få bruke det i Russland til helgen, der Sverige møter Mexico, Polen og Russland til kamp om OL-billett. I motsetning til EM-sluttspillet for herrer i januar, arrangeres OL-kvalifiseringen av det internasjonale håndballforbundet.

– Vi undersøker om vi kan bruke det. Jeg syr det fast på drakten om jeg får bruke det, sier hun til Aftonbladet.

Jacobsen og Sverige ønsker også å jobbe for å få bruke regnbuebindet under EM på hjemmebane i desember.

– Vi har spilt inn EM-promoer der jeg har på meg regnbuebindet. Og en variant der jeg ikke har det, i tilfelle de bestemmer seg for å stoppe den igjen, sier landslagskapteinen.

Under friidretts-VM i Moskva i 2013 ble det oppstandelse da høydehopperen Emma Green Tregaro lakkerte neglene i regnbuefarger i protest mot den omdiskuterte antihomoloven som ble vedtatt i Russland samme året.