Rekordmange kvinner til start i poker-NM

Kvinneturneringen fortsetter å sette rekorder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Norgesmesterskapet i Poker i livesenteret og på TV 2 Sumo her!

I disse dager arrangeres Poker-NM Dublin for femte året på rad.

Etter massivt oppmøte da mesterskapet for første gang ble arrangert på norsk jord på Gardermoen i november, er det ventet nye rekorder i den irske hovedstaden når hele syv nye norgesmestere skal kåres mellom 12. og 19. mars.

Tirsdag ettermiddag startet kvinnenes eksklusive turnering, også den med rekordhøyt oppmøte.

Hele 95 spillere satt rundt filten da registrerringen i Texas Hold'em No Limit Ladies-turneringen stengte. Blant dem kjente ansikter som Tone Damli, Aylar Lie, Annette Obrestad, Elisabeth Hille, regjerende norgesmester for kvinner Sandra Storholt og norges nye pokerprinsesse Silje Nilsen.

– Det er helt fantastisk å være kvinnelig deltaker på mesterskapet her i Dublin, sier Nilsen.

Siden kvinneturneringen først ble arrangert i 2011 har antall deltakere økt hvert eneste år, og mye tyder på at det er en gryende interesse for poker blant den kvinnelige delen av befolkningen.

– I dag har vi rekord i kvinneturneringen. Det blir bare flere og flere som kommer inn i pokermiljøet og ønsker å spille. Det er helt ypperlig, forteller Nilsen.

Silje Nilsen gjorde seg til pokerkjendis da hun i november spilte seg til en imponerende andreplass i hovedturneringen på Gardermoen i november, og har siden det nytt stor suksess som profesjonell pokerspiller.

– Jeg har fått meg en stor sponsor og fått veldig mye oppmerksomhet. Det har hjulpet meg mye, sier hun.

– Jeg merker at motstanderne har mye mer respekt for meg etter NM på Gardermoen, så jeg får herset litt mer med motspillerne rundt bordet enn jeg kunne før, smiler hun lurt.

Du kan følge Silje Nilsen og resten av den norske pokereliten på TV 2 Sumo hver dag fra kl. 15.30.