ALT FOR NORGE: Enkelte av disse kan bli å se på et norsk landslag i Tour of Norway i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
ALT FOR NORGE: Enkelte av disse kan bli å se på et norsk landslag i Tour of Norway i mai. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Pedersen, Terje

«98 prosent sikkert» at norsk landslag stiller for første gang i Tour of Norway

Håper å stille «superlag» med Nordhaug, Bystrøm og de andre proffene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang vil et norsk landslag, etter all sannsynlighet, bli å se i Tour of Norway denne våren.

Det betyr at en rekke av våre utenlandsproffer vil få muligheten til å sykle på hjemmebane selv om lagene deres ikke stiller i rittet.

– Det blir kjempemoro med et norsk lag

TV 2 vet at ryttere som Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Daniel Hoelgaard og Sindre Lunke, for å nevne noen, er ønsket på laget.

– Vi har lyst på en blanding av proffene våre og de beste norske som ikke har lagene sine på start her. Vi gjorde det samme med stort hell i Tour des Fjords for noen år siden, og nå har vi jo et enda større utvalg av ryttere, sier Stig Kristiansen, landslagssjef i Norges Cykleforbund.

Rittdirektør Birger Hungerholdt sier det er «98 prosent i boks».

– Det blir kjempemoro med et norsk lag, men det vil først bli 100 prosent sikkert rett over påske. Da vil vi presentere de ulike lagene på en pressekonferanse. Hvem som skal delta, kommer an på rittprogrammene til de ulike rytterne og hvem som er skadefrie og sånt, sier han.

Nordhaug mulig kaptein

Sammensetningen av laget vil avhenge av hvem som er skadefrie, hvem som vil, og hvem som får lov av sine «klubblag» til å sykle for landslaget i noen dager.

Det betyr at Sky, fdj.fr, Giant-Alpecin, Cannondale og co. må godkjenne at rytterne deres får «fri» fra sitt daglige lag, men de aller fleste lagene har gitt klarsignal.

Det er klart at Edvald Boasson Hagens Team Dimension Data-lag vil stille, så han er uaktuell, men en rekke av de andre utenlandsproffene er aktuelle.

Lysten er også til stede hos de fleste av de.

– Det hadde vært kjempegøy å sykle Tour of Norway med de andre norske proffene. Det hadde vært litt annerledes enn det vi gjør til vanlig, sier Nordhaug, som mandag skadet seg i Tirreno-Adriatico.

Håndskaden vil dog neppe holde han ut av spill lenge.

– Det er opp til laget å bestemme om jeg må sykle Tour of California eller Tour of Norway. Jeg skulle gjerne syklet i Norge, og det er gøy med hjemmebane, men det kommer også an på hva som er best for laget. Det er de «høye herrene» i laget som avgjør dette, forteller han, og legger til:

– Til syvende og sist handler det ikke bare om hva jeg har lyst til. Det handle om hva som er viktigst for laget.

Tour of Norway vil, som vanlig, bli vist på TV 2.

I år holdes rittet mellom 18.-22. mai.

Etappene:

1. etappe: Drammen - Langesund

2. etappe: Kragerø - Rjukan

3. etappe: Rjukan - Geilo

4. etappe: Flå - Eggemoen(Ringerike)

5. etappe: Drøbak - Sarpsborg