GULLGUTT: Jacob Berglund er en attraktiv spiller for andre klubber. I kveld spiller Sparta Warriors mot Storhamar i kvartfinale nummer tre i NM-sluttspillet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GULLGUTT: Jacob Berglund er en attraktiv spiller for andre klubber. I kveld spiller Sparta Warriors mot Storhamar i kvartfinale nummer tre i NM-sluttspillet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Sluttspillets poengkonge har avvist «hele» Allsvenskan

For to sesonger siden ville ingen i Allsvenskan ha Jacob Berglund. Nå vet alle i SHL hvem han er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se kveldens sluttspillkamper direkte i vårt livesenter fra kl. 19.00!

Storhamar-spilleren er delt poengkonge med lagkamerat Hampus Gustafsson i NM-sluttspillet i ishockey, og står med sju poeng etter to kamper.

– Da Jacob signerte for Storhamar i 2014, ville ingen i Allsvenskan ha han. Noen få måneder senere hadde alle lyst på han. Han har kunnet velge og vrake mellom i hvert fall ti Allsvenskan-klubber, sier hans agent Gunnar Svensson.

Allsvenskan er det nest høyeste nivået i svensk ishockey, og regnes som en sterkere liga enn Get-ligaen.

I kveld møtes Sparta og Storhamar i den tredje kvartfinalen i årets NM-sluttspill. Storhamar har vunnet begge de to første kampene, anført av nettopp Berglund.

Økende interesse

eliteprospect.com står han bokført med 108 poeng på 82 kamper i Norge.

– Han har vært meget god i begge sesongene for Storhamar, og interessen er stadig økende, sier agenten.

Løperen prioriterte trivsel foran økonomi da han valgte å bli i Storhamar foran årets sesong. Nest øverste nivå i Sverige var ikke fristende nok.

– Jeg har allerede spilt i Allsvenskan, og opplever at den norske ligaen har vært bedre for min utvikling. Jeg kunne nok tjent mere penger om jeg takket ja til en svensk klubb, men trives for godt i klubben og byen her jeg allerede er, sier Berglund.

SHL-klubber kikker

SHL er det øverste nivået i Svensk ishockey, og regnes som en av Europas sterke ligaer. På spørsmål om noen SHL-klubber har vist interesse for Berglund, svarer agenten følgende:

– Ingenting konkret, bare på snakke-stadiet. Som agent prater jeg med klubber og representanter hele tiden, og det er bare naturlig at Berglund kommer opp. Men i dag vet hele SHL hvem Jacob Berglund er, sier Svensson.

Hovedpersonen legger ikke skjul på at det frister med spill i den svenske toppligaen.

– SHL hadde vært heftig og er naturligvis fristende. Men det fokuserer jeg ikke på nå mens vi er midt i sluttspillet, sier han, og legger til

– Slike ting tar jeg litt som det kommer. Vi får se etter sesongen.

– Blir hardt

Mot Sparta i kveldens tredje kvartfinale spår 24-åringen en ny tøff batalje.

– Det kommer til å bli en hard og fysisk kamp. Sparta må nesten vinne dersom de vil til semifinalen, og kommer til å kjøre hardt fra start. Vi må være forberedt og klare, sier Jacob Berglund.