«Mamma til Michelle» (19) blir grovt hetset etter baby-nyhet

Bloggeren Anna Rasmussen (19) er 13 uker på vei med sitt tredje barn.

For noen dager siden slapp toppbloggeren Anna Rasmussen (19), som blogger under navnet «Mamma til Michelle», nyheten om at hun venter sitt tredje barn.

Anna ble for første gang gravid som 14-åring, med datteren Michelle. Da hun var 18 år fikk hun sønnen William.

Da Anna gjestet God morgen Norge tirsdag, avslørte hun at hun nå er 13 uker på vei med sitt tredje barn.

Denne gangen er første gang jeg er gravid med vilje. Dette barnet er det første jeg har planlagt. Da jeg ble sammen med Jan, bestemte vi oss for at vi hadde lyst på en til, sier Anna på God morgen Norge.

Etter å ha vært venner i fire år, ble Anna kjæreste med Jan Lossius (22) i desember i fjor. Om kort tid flytter paret og Annas to barn, Michelle (4) og William (1), inn i deres nybygde hus i Stavanger.

Hetses på nett

Etter at toppbloggeren slapp nyheten om sin tredje graviditet, har hun fått mye hets i sosiale medier.

– Jeg har heldigvis fått mange positive tilbakemeldinger, men jeg var foreberedt på å få mye negativt, og det har jeg også fått. Jeg har prøvd å unngå å lese, men det er umulig å unngå alt, sier Anna.

19-åringen hetses blant annet for at hun har tre barn med tre ulike fedre.

– Det som går igjen er at jeg har tre barn med tre ulike fedre, og hvor forferdelig det er. De skriver «stakkars unger» og at jeg og Jan har vært sammen i så kort tid. Men da glemmer de de fire årene vi har bak oss, sier Anna.

Bloggleserne henger seg også opp i at Anna snart blir trebarnsmor, selv om kun er 19 år gammel.

BLIR FORELDRE: Anna Rasmussen (19) og Jan Lossius (22) venter barn sammen. Her er de sammen på lanseringen av «Bloggerne» i forrige uke. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
BLIR FORELDRE: Anna Rasmussen (19) og Jan Lossius (22) venter barn sammen. Her er de sammen på lanseringen av «Bloggerne» i forrige uke. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures Foto: Marius Gulliksrud

– Det går på at jeg er alt for ung. Men jeg tror at alle alltid kommer til å kalle meg ung, siden aldersforskjellen vil alltid være der. Når jeg er 30 år, vil Michelle være 15 år. Folk kommer alltid til å dømme meg, sier Anna.

En familie på fem

Leserne skriver også at de synes synd på ungene som har tre ulike fedre som de må forholde seg til.

– Det er mye usaklig. Alle barna er 100 prosent hos meg hele tiden. Selvfølgelig så ser de fedrene sine av og til, men det er begrenset. Vi er familie på fem hjemme. Selv om det er tre fedre inn i bildet, så er Jan pappaen til alle tre, sier Anna.

– Kan du skjønne at noen har behov for å ytre seg?

– Jeg har skilte foreldre selv, og jeg har hatt stefar og stesøsken. Jeg har tenkt at slik skal ikke mine barn ha det. Jeg tror det er der det ligger, at alle har en tanke om en perfekt A4-familie. Jeg har også villet ha en perfekt familie, men nå har vi blitt en ekte familie vi fem, sier Anna.

Får støtte av «Bloggerne»-kollega

Anna er en av bloggerne som du kan følge i TV 2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der får man innblikk i hvordan Anna hadde det i fjor høst, da hun flyttet til Kypros med sine to barn.

Det var i denne perioden hun gjorde det slutt med barnefaren til sin sønn, og kort tid etterpå annonserte hun at hun hadde funnet lykken med Jan.

Annas «Bloggerne»-kollega Sophie Elise Isachsen (21) gikk søndag ut på sin blogg og erklærte sin støtte til Anna etter hetsen.

«SLUTT med den forbanna slutshamingen mange av dere driver med. Det er ok å synes det er helt på jordet å ha 3 barn i en alder av 20 år, men ikke dra hore / løs / ekkel / billig osv inn i det. Herregud som det irriterer meg, la nå folk få ha seksualiteten sin for seg selv, ikke dra det inn i absolutt alt», skriver Sophie Elise på bloggen sin.

Se Bloggerne på TV 2 Livsstil mandag til torsdag 21.30. Du kan se alle episodene på TV 2 Sumo.