LEGGER OPP: Femke Van Den Driessche dropper å forsvare seg selv foran UCIs disiplinærpanel og legger i stedet opp i en alder av 19 år. AFP / Belga / YORICK JANSENS
LEGGER OPP: Femke Van Den Driessche dropper å forsvare seg selv foran UCIs disiplinærpanel og legger i stedet opp i en alder av 19 år. AFP / Belga / YORICK JANSENS Foto: Yorick Jansens

19-åringen legger opp etter skandalen: – Vil bare leve i fred og ro

Den første som ble tatt for motorjuks med sykkelen gir opp å forsvare seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av januar ble den belgiske sykkelkross-utøveren Femke Van den Driessche (19) tatt for å bruke en sykkel som hadde motorkraft under VM. Nå har hun bestemt seg for å legge opp.

– Etter å ha konsultert med advokater og familien min, har jeg besluttet at jeg ikke skal forsvare meg i Aigle. Jeg har bestemt meg for å slutte med sykkelkross, sier hun til Het Niewsblad, ifølge Cyclingtips.

Kunne fått nesten 500 000 kr i bot
Tirsdag skulle hun egentlig møtt opp for en høring hos Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Der risikerte hun en kjempebot og en langvarig suspensjon. Tidligere i mars hevdet advokaten hennes at UCI ønsket livstidsutestengelse og en bot på nærmere 500 000 kroner.

Da Van den Driescche ble avslørt var det første gang slikt juks ble avdekket. Under VM i sykkelkross tok UCI i bruk en ny teknologi som avslører det som kalles mekanisk doping. Det betyr at sykkelen har en form for motor i tillegg til pedalkraften.

– Umulig å bli frikjent
19-åringen har hevdet sin uskyld. Ifølge Van den Driesssche pleide sykkelen å tilhøre henne, men hun solgte den til en venn av familien. Familievennen skal angivelig ha installert motoren, og så havnet den blant hennes sykler ved et uhell på den skjebnesvangre dagen.

– Kostnaden ved høringen i Sveits blir for høy for meg. Det er umulig å bli frikjent, for sykkelen var på mitt område, sier hun.

Vil ha ro og fred
I sin uttalelse mandag sier 19-åringen ingenting om skyldspørsmålet, men ber om å få gå videre med livet sitt.

– Jeg ønsker å takke alle som har støttet meg og som fremdeles støtter meg, min advokater, venner og støttespillere. Jeg ønsker å fortsette livet mitt i fred og ro, og jeg håper alle vil forstå og respektere dette, sier hun.