Leicester flyr videre etter brassemagi

Shinji Okazaki ble matchvinner på spektakulært vis mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Newcastle 1-0

Det er ikke overraskende i seg selv at Leicester vinner fotballkamper lenger, men de slu revene finner stadig nye måter å forbløffe på.

Mot Newcastle var det et utrolig brassespark fra Shinji Okazaki, nærmest totalt ukjent før han ble hentet for 100 millioner kroner fra Mainz før sesongen, som sikret tre poeng.

Rob Elliot kunne ingenting gjøre med japanerens frekke brassespark, som var hans første mål hjemme på King Power Stadium.

– Det er nye helter hver uke. Det er et utrolig fint mål. Det er et helt spesielt øyeblikk for Okazaki, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Det var viktig at noen scoret, og etter det forsvarte vi oss veldig godt, sa manager Claudio Ranieri etter seieren.

At Vardy trolig skulle vært avvinket for offside i trekket før Okazaki hamret inn brassesparket får stå som symbol på et lag med flyt.

For selv om det kanskje var en heldig avgjørelse er det ikke mye flaks over det at Leicester nå leder Premier League med fem poeng ned til Tottenham.

– Leicester imponerer så sykt, for de møtte et Newcastle som var til stede i dag, sier Stamsø Møller.

– Nå merker du på publikum at de ikke vil at laget skal underholde. Det er bare tre poeng som betyr noe, sier Trevor Morley.

Ivrig Benitez

Hardt prøvede Newcastle hadde sin første kamp under Rafa Benitez og de for anledningen hvitkledde gjorde ikke mye feil i kampen med tanke på at de er et lag ligger nest sist i Premier League og møtte topplaget.

Jack Colback laget et unødig frispark som ledet til Leicesters mål, men bortsett fra det var «Toon Army» på høyde med vertene.

En engasjert Benitez dirigerte og instruerte heftig fra sidelinjen, og utover i andre omgang hadde Newcastle mye ball og var en del på Leicesters banehalvdel, samtidig som de lå godt organisert og hindret Leicester i å utnytte kontringene.

I andre omgang var gjestene trolig det beste laget, men det stokket seg før de kom til virkelige store sjanser.

– De tar dårlig vare på mulighetene de får til å skape sjanser, sier Stamsø Møller.

– Snytt for straffe

Og Newcastle ble trolig snytt for et straffespark.

I det 83. spilleminutt fyrer Moussa Sissoko av, og Wes Morgan kaster seg inn for å blokkere. Ballen treffer ham i albuen.

– Det er straffe. Han bruker armen aktivt for å blokkere skuddet, sier Stamsø Møller.

Hederlige tap er imidlertid ikke noe som hjelper i nedrykksstriden, så gjestene måtte satse fremover mot slutten, uten uttelling.

– Jeg synes det var mye positivt i det vi presterte i dag. Vi prøvde hardt, men møtte et godt lag som spiller med høyt tempo, sier Benitez.

– Jeg tror alt er mulig basert på det jeg har sett til nå. Vi må angripe neste kampen på samme måte.

Benitez nektet å kommentere hverken straffesituasjonen eller om Vardy var offside i forkant av målet.

– Han vil ikke komme med noen unnskyldninger. Han vil ha en positiv spinn på det hele, sier Trevor Morley.

– Ikke vår beste kamp

Det ble mer rom for Leicester, som på bedre dager trolig hadde utnyttet kontringene bedre.

En tydelig engstelig Claudio Ranieri måtte ned på sidelinjen for å oppildne både tilskuere og egne spillere i de siste minuttene. Minutter Leicester for øvrig brukte effektivt og rutinert nede ved Newcastles hjørneflagg.

– Det var ikke vår beste kamp, men vi viste en fantastisk lagånd, sa Ranieri som imidlertid er sikker på at Newcastle holder seg i divisjonen.

– Det føles som vi nærmer oss. Vi krysser ut kamper en etter en nå, men vi tar en kamp om gangen, sier kaptein Wes Morgan.