VANT PRIS: Marcus (14) og Martinus (14) har hentet hjem Norges første utmerkelse under prisutdeling i USA. FOTO: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
VANT PRIS: Marcus (14) og Martinus (14) har hentet hjem Norges første utmerkelse under prisutdeling i USA. FOTO: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Marcus og Martinus vant pris i USA

Popduoen gjorde historie da de i helgen ble stemt frem under Kids' Choice Awards.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brødrene Marcus (14) og Martinus (14) ble de første nordmennene til å vinne en pris under den prestisjefylte prisutdelingen Nickelodeon Kids' Choice Awards i USA i helgen.

– Helt sykt kult

De ble stemt frem som «Norges favorittstjerner».

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Barn over hele verden har stemt på sine favoritter i 22 kategorier. Dette er første gangen norske barn har fått avgi stemmer under prisutdelingen, og valget falt da på de svært populære tvillingene.

Brødrene konkurrerte om prisen med artister som Astrid S, The Main Level og Katastrofe, og de legger ikke skjul på at de ble glade for anerkjennelsen.

Rakettkarriere

Gutta har opplevd braksuksess etter sin debut under Melodi Grand Prix Junior, og singelen deres «Elektrisk» solgte tre ganger platinum i fjor.

De har også deltatt i programmer som «Sommer i Dyreparken», og har tidligere innrømmet at de opplever mye oppmerksomhet fra ivrige jenter som er fans av duoen.

Sangfuglene har også bidratt under TV 2s innsamlingsaksjon for flyktninger, hvor de samlet inn hele 70.000 kroner.