INNBLANDET I TRAGEDIE: Umut Bulut feirer scoring for Tyrkia i en treningskamp mot Portugal i 2012. FOTO: AP Photo/Armando Franca
INNBLANDET I TRAGEDIE: Umut Bulut feirer scoring for Tyrkia i en treningskamp mot Portugal i 2012. FOTO: AP Photo/Armando Franca Foto: Armando Franca

Faren kom for å støtte Galatasaray-stjernen på fotballbanen – ble drept av bilbombe på veien hjem

Umut Bulut får støtteerklæringer fra lagkamerater via sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld drepte selvmordsbombere minst 34 personer drept i et bilbombeangrep i den tyrkiske byen Ankara.

Blant de omkomne var Kemal Bulut, faren til Galatasaray-spiss Umut Bulut.

Han hadde tatt turen til fotballstadion i Ankara for å støtte sønnen i Galatasarays borteoppgjør med Gencleribigli. Umut Bulut har nemlig blitt kritisert for ikke å levere på banen denne sesongen.

Kemal Buluts moralske støtte til sønnen i 1-1-kampen ble noe av det siste han gjorde.

På vei hjem til barbersalongen han driver var han dessverre i området da bomben eksploderte.

– Sorg

Den tyrkiske storklubben, der også norske Martin Linnes spiller, avbrøt treningen mandag da dødsfallet til spissens far ble kjent.

– Det er med sorg vi har fått høre at Umut Buluts far, Kemal Bulut, var en av dem som mistet livet. Klubben og spillerne tilbyr deres kondolanser til Umut Bulut og hans familien. Sorgen er stor, sier Galatasaray i en uttalelse.

– Min dypeste kondolanse til Umut Bulut. Jeg er veldig lei meg på dine vegne og din familie. Min bønner går ut til dere alle, sier stjernespilleren Wesley Sneijder.

I den kommende serierunden vil det bli et minutts stillhet for de omkomne.

Mindre enn en måned

Politiet mistenker at militante kurdere gjennomførte angrepet, som skjedde på en hovedgate i nærheten av regjeringsbygninger.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan lover å «tvinge terrorismen i kne» og sier landet vil bruke sin rett til å forsvare seg mot fremtidige angrep.

Eksplosjonen kommer mindre enn en måned etter at et bilbombe ble utløst i Ankara sentrum og drepte 29 personer. Kurdiske militante grupper tok på seg skylden for dette angrepet.