PLASTER PÅ SÅRET: Salgs- og markedssjef i Vålerenga, Glenn Jensen, har invitert jenta og faren til et personlig møte med spillerne på Jordal. Foto: Vålerenga. 
PLASTER PÅ SÅRET: Salgs- og markedssjef i Vålerenga, Glenn Jensen, har invitert jenta og faren til et personlig møte med spillerne på Jordal. Foto: Vålerenga. 

Vålerenga gir gave til trappe-offer

Spillere og ledere i Vålerenga vil møte den uheldige jenta (9), etter det skremmende fallet i trappen på Jordal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Salgs- og markedssjef Glenn Jensen forteller at hele klubben er lei seg etter at en ni år gammel jente falt ned trappen på Jordal Amfi under Vålerengas kamp mot Frisk Asker søndag kveld.

Han har selv vært i kontakt med jentas far, og lovet dem et plaster på såret.

– Hun og faren kommer hit til Jordal på fredag, for å møte spillere og ledere. Da skal de få Iskrigerne- og Vålerenga-effekter, og vi skal gi dem en hyggelig opplevelse. Vi har allerede inviterte dem tilbake på kamp, noe de har takket ja til, forteller han til TV 2.

Verken jenta selv eller faren ønsker å uttale seg i media.

– Det er veldig synd det som skjedde, og vi i klubben er veldig lei oss. Heldigvis gikk det bra, og faren var nesten litt lei seg for det som hadde skjedd siden det kun var et uhell. De ønsket oss lykke til i de videre kvartfinalene mot Frisk Asker, sier Jensen.

Tidligere i dag skrev TV 2 at daglig leder i klubben, Gunnar Thøgersen, ikke tar noe selvkritikk på vegne av klubben for det som skjedde.

– Sikkerheten på Jordal er godt nok ivaretatt. Denne situasjonen var det jenta selv som forårsaket, ettersom hun løp oppe på setene. Her lager dere en sak ut av ingenting, sier han til TV 2.

Men etter uttalelser fra både trener Espen Shampo Knutsen og Jensen, virker det ikke som om det er den generelle oppfatningen i klubben.

– Jeg har fryktet at dette kunne skje. Trappene er livsfarlige for folk over 60, og for barn. Det er ikke første gang det har skjedd, og det er skummelt. Gudskjelov at det gikk bra. Jeg får vondt inni meg bare ved å tenke på det, sier Knutsen til TV 2, og understreker at en ny hall ikke kan komme fort nok.

Oslo kommune eier Jordal Amfi, og står dermed ansvarlig for sikkerheten.

Idrettsbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, vil likevel ikke love midlertidige sikkerhetstiltak frem til rivingen. Den skal etter planen skal starte 1. januar 2017.

– Som eier av Jordal er det kommunen som er ansvarlige for sikkerheten. Dette viser hvor nødvendig det er med en ny hall, og vi kan absolutt ikke utsette rivingen som er planlagt 1. januar 2017. Tilstanden er ikke holdbar over tid, men hvorvidt vi blir nødt til å sette i verk akuttiltak for høstsesongen 2016 må jeg se nærmere på, sier hun.