FINNER DU T-EN? Ny forskning viser at du kan bli en raskere søker dersom du klarer å ignorere irrelevant informasjon. FOTO: John Hopkins University
FINNER DU T-EN? Ny forskning viser at du kan bli en raskere søker dersom du klarer å ignorere irrelevant informasjon. FOTO: John Hopkins University

Finner du T-en på dette bildet?

Da kan du ha et spesielt talent. OBS! Før du ser på bildet, må du følge én regel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny forskning viser at personer som klarer å ignorere irrelevant informasjon når man søker etter noe, blir mer effektive i sitt arbeid.

Det er forskere ved Johns Hopkins University i USA som har kommet frem til dette. Det er også disse som har laget testen som nå får brukere på sosiale medier til å både juble og klø seg i hodet.

Hvem som helst kan ta testen, men én ting er viktig at du vet før du tar den:

Du må ignorere alle røde elementer i bildet. T-en er altså ikke rød.

Bildet kan du se øverst i saken.

Dersom du klarer testen, kan du ha det som trengs i jobber hvor man er avhengig av å se viktige detaljer.

– Individer som klarer å ignorerer distraherende informasjon, forbedrer sin evne for visuelle søk, en svært viktig ferdighet i yrker som for eksempel radiologer og folk som sjekker bagasje i sikkerhetskontrollen på flyplasser, forteller en av hovedforfatterne bak forskningen, Corbin A. Cunningham.

Forfatteren forklarer at det å være flink til å ignorere unyttige detaljer, altså er en viktig egenskap for å være oppmerksom.

Fant du ikke T-en raskt? Ikke fortvil – forskningen viser at dersom man får tid til å lære, blir man signifikant raskere til å finne det man er på jakt etter ved å ignorere irrelevant informasjon.