VIL SNAKKE OM KROPP: Line Jansrud er aktuell i et nytt program som vil ta for seg kroppen på en litt annerledes måte. FOTO: Espen Solli/TV 2
VIL SNAKKE OM KROPP: Line Jansrud er aktuell i et nytt program som vil ta for seg kroppen på en litt annerledes måte. FOTO: Espen Solli/TV 2 Foto: Espen Solli

Bruker sin egen kropp til forsøk

I TV 2s nye programserie «Kroppen din» skal Line Jansrud (30) vise deg hvordan kroppen faktisk fungerer.

Den tidligere Newton-programlederen, kjent fra blant annet å ha lagd TV av sin egen fødsel, forteller at hun føler seg heldig som har fått lage et eget program om kroppen.

– Alle mennesker har en kropp. Det er det næreste vi har, og noe vi har med oss hele livet. Likevel er det utrolig mye vi ikke vet om kroppene våre. Mitt inntrykk er at jo mer man vet om kroppen og hvordan den funker, desto mer setter man pris på den. For kroppen er så mye mer enn hvordan den ser ut, sier TV 2s nye programleder og lege, Line Jansrud.

Har brukt sin egen kropp til forsøk

Line og redaksjonen i «Kroppen din» skal blant annet gi seerne svar på hvorfor vi får gåsehud, hvor stor sannsynligheten er for å bli gravid av å hoppe av i svingen, om det faktisk stemmer at man kan bli forkjølet av å fryse, om barn blir hypre av sukker og hvor fettet blir av når man går ned i vekt .

– Mange tror at fettet blir til energi, andre at det blir til muskler. Men ingen av delene stemmer, sier Jansrud.

En stor redaksjon, ulike eksperter og mange villige testpersoner, har hjulpet Line med å finne svarene. Samtidig har den nye TV 2-programlederen stilt sin egen kropp til disposisjon.

– Jeg har blant annet ligget på bunnen av et akvarium sammen med både hummer og breiflabb for å teste hvor lenge jeg klart å holde pusten under vann. Jeg lå der i et par timer og hutra og frøs, men selv med våtdrakt blir det rimelig kaldt. Jeg holdt nok ikke pusten like lenge, men det tar tid å lage TV, sier Jansrud.

Vil ha et «riktig» kroppsfokus

Dette er første gang Jansrud skal på skjermen som programleder for TV 2.

– Vi er veldig glade for at Line Jansrud er en del av TV 2. Line har et nysgjerrig blikk, unik formidlingsevne og bred erfaring som programleder. I tillegg er hun utdannet lege og har fagkunnskapen som skal til for å kunne ha riktig kroppsfokus i hele serien. Jeg tror mange vil bli både overrasket og underholdt av Line når hun nå skal finner ut av kroppens mysterier og rariteter i denne programserien, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

– Det er mye snakk om kropp i mediene, som har fokus på utseendet eller sykdom. Vi skal derimot først og fremst ta for oss hvor fantastisk den vanlige kroppen er og alt den er i stand til å gjøre for oss, sier Jansrud.

Faktaserien «Kroppen din» er totalt på åtte episoder og har premiere på TV 2 torsdag 31. mars klokken 20.00.