OPPRYKKSSKANDALE: I Futsal-Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: AP Photo/Darko Vojinovic
OPPRYKKSSKANDALE: I Futsal-Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: AP Photo/Darko Vojinovic Foto: Darko Vojinovic

Opprykksskandale: – Brukte tidligere Tippeliga-spiller under falskt navn

To klubber har lagt inn protest etter at Klemetsrud rykket opp til Eliteserien i futsal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tidligere Tippeliga-spiller, og to andre spillere anklages for å ha spilt under falskt navn på Klemetsrud da de kjempet om opprykk til Eliteserien i futsal denne helgen.

To av de resterende lagene som deltok i opprykksturneringen har lagt inn protest mot Oslo-laget.

Laget rykket til slutt opp til Eliteserien etter å ha vunnet sluttspillserien i Mørkved-hallen i Bodø. Nå står de i fare for å miste plassen som følge av bruk av tre spillere og en trener under falskt navn.

To lag har levert inn protest

To lag har lagt inn protest mot Klemetsrud. Hulløy FC fra Bodø og Utleira fra Trondheim.

Kai Bardal i Utleira kan fortelle at han har lagt inn protest, men at han ikke kan uttale seg før det foreligger noe konkret.

Ja, jeg kan bekrefte at vi har lagt inn en protest på Klemetsrud, men jeg vil ikke kommentere hva protesten gjelder. NFF må behandle saken internt før jeg kan uttale meg om hva det gjelder, sier Bardal.

Styreleder i Klemetsrud Fotball, Glenn Støldal, kan fortelle at protesten fra de nevnte lagene er kommet, men at han foreløpig vet lite.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt protester fra to lag i sluttspillet. Rapporten påstår at vi har brukt spillere under falskt navn, så det er det anklagen går ut på, sier Støldal.

Tidligere Tippeliga-spiller

TV 2 har vært i kontakt med en mann med nært kjennskap til saken. Han forteller at protesten dreier seg om tre spillere og en trener. Mannen vil være anonym inntil videre, men sier at den ene spilleren har spilt i Tippeligaen.

Han forteller videre at tanken på at den tidligere Tippeliga-spilleren ikke hadde lov til spille turneringen ikke streifet ham før i ettertid. Først da han kom i kontakt med den ansvarlige for protesten fikk han høre at vedkommende hadde spilt under falskt navn, og reagerte sterkt som følge av at han kjente godt til spilleren.

TV 2 har vært i kontakt med den aktuelle spilleren, som sier han kjenner til saken, men at han ikke hadde tid til å kommentere på daværende tidspunkt.

Mannen har ikke sett selve kamprapporten med egne øyne, men skal ha hatt kontakt med den som skrev den.

Videobilder eksisterer

Når han får spørsmål om han er helt sikker på at det er nettopp denne spilleren det er snakk om, svarer han i en SMS:

– 99 prosent sikkert. Vil holde muligheten for kloning åpen.

Han skriver også at det ene laget som har lagt inn protest, sitter på videobilder. De har derfor fått bekreftet at det er disse spillerne det gjelder.

Glenn Støldal i Klemetsrud Fotball kjenner ikke til om anklagen gjelder en såpass profilert spiller.

– Nei, jeg kjenner til laget, men ikke selve spillerne som deltok i turneringen. Vi har fått en svarfrist på protesten til slutten av uka, så jeg må få muligheten til å undersøke med spillere, støtteapparat og lagledere. Derfor må jeg komme tilbake med mer informasjon etter hvert.

Bekreftes av NFF

Kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, bekrefter overfor TV 2 Sporten at det er kommet en protest, men at de ikke kan si noe om hvem eller hva det gjelder før grunnlaget for protesten kommer.

– NFF har mottatt et protestvarsel, men ikke selve protestgrunnlaget. Vi må forholde oss til fakta, og kan derfor ikke kommentere noe utover dette på nåværende tidspunkt, skriver Haavik i en SMS.