SIGNALEMENT: Kaisa Beddari i den rødfalmete anorakken og blå buksen som hun sist bler observert i. Hun bar også en hvit bøtte og en trestokk. Kaisa var 85 år og 180 centimeter høy. Foto: Ulla Rasmussen
SIGNALEMENT: Kaisa Beddari i den rødfalmete anorakken og blå buksen som hun sist bler observert i. Hun bar også en hvit bøtte og en trestokk. Kaisa var 85 år og 180 centimeter høy. Foto: Ulla Rasmussen

Politiet tror Kaisa ble påkjørt og fraktet bort

Pasvik (Åsted Norge) Kaisa Beddari (85) var på bærtur 300 meter fra huset sitt i Pasvikdalen i Finnmark. Hun har vært sporløst borte siden 2013, og politiet mener hun er drept.

– Det vi sitter igjen med i dag er at det er størst sannsynlighet for at noe kriminelt har funnet sted, sier politioverbetjent Torstein Pettersen ved Østfinnmark politidistrikt til Åsted Norge.

Kaisa Beddari bodde i Passvikdalen i Sør-Varanger. Om formiddagen 3. september 2013 ble hun observert av naboen da hun gikk ut gårdsveien med trestokken sin og den hvite plastbøtta, trolig for å plukke bær.

Politioverbetjent Torstein Pettersen. Foto: ÅSTED NORGE
Politioverbetjent Torstein Pettersen. Foto: ÅSTED NORGE

Omtrent klokken 13 kjørte en kvinne forbi henne på fylkesvei 361. Vitnet har beskrevet at Kaisa lente seg inntil et tre og hilste. Dette er siste observasjon og siste spor av den godt likte 85-åringen.

Fraktet bort

– Kaisa var veldig godt kjent i nærmiljøet, også blant befolkninga. Hun var godt likt og hadde en stor omgangskrets. Alle vet hvem Kaisa er, og det er jo derfor saken har skap så stort engasjement her lokalt. Veldig mange har hatt lyst til å finne ho, og finne ut hva som har skjedd, sier Pettersen.

Østfinnmark politidistrikt og Kripos har vært innom alle teorier. Også at kroppen kan ha blitt tatt med av dyr. Men så lenge hverken den hvite plastbøtta, klærne eller trestokken er funnet, finner politiet det usannsynlig.

Politiet ser det som mest sannsynlig at Kaisa ble påkjørt ved et uhell - og fraktet bort.

– Vi er forsiktige med å konkludere, men med tanke på det grundige søket så er det lite sannsynlig at hun ligger i søksområdet, sier Pettersen.

Erklært død i retten

I en kjennelse fra Øst-Finnmark tingrett ble hun 16. april 2014 erklært død. 4. september 2013 var hjemmesykehjelpen på besøk, men det var ingen hjemme og sykepleieren antok at Kaisa var på en samling i nærheten. Da det viste seg at hun ikke var dukket opp der, ble det slått alarm 5. september. I ukesvis søkte hundrevis av personer.

Søket ble formelt avsluttet 13. november 2013.

Naboen Tor Einar Kristensen så Kaisa da hun gikk ut gårdsveien til fylkesveien.

På det meste søkte 115 mennesker samtidig etter Kaisa Beddari høsten 2013. Skulder til skulder gikk de manngard. Foto: POLITIET
På det meste søkte 115 mennesker samtidig etter Kaisa Beddari høsten 2013. Skulder til skulder gikk de manngard. Foto: POLITIET

– Jeg bare gløttet ut og konstaterte at det var henne. Jeg fikk inntrykk av at hun skulle ut å plukke bær, sier Kristensen.

Bærene var ikke plukket

Kristensen forteller at det rett oppi bakketoppen var store forekomster av tyttebær og blåbær.

– I ettertid, da alarmen gikk, begynte jeg å lete der. Der bugnet det av bær, og det er klart at det har ikke vært noen og plukket der. Hun har ikke kommet seg så langt, sier Kristensen.

For familien er det tungt å ikke få noe svar på hvor Kaisa er og hva som har skjedd.

– Det er jo ikke bare vi, men her er stor familie, naboer, alle sammen tenker på det her. Hvor er Kaisa, Hva har skjedd? spør Evald Beddari.

Kaisa var Evald Beddari og Eirin Marie Ingebrigtsens tante.

Kaisas niese Eirin Marie Ingebrigtsen og nevø Evald Oskar Beddari ønsker svar. Foto: ÅSTED NORGE
Kaisas niese Eirin Marie Ingebrigtsen og nevø Evald Oskar Beddari ønsker svar. Foto: ÅSTED NORGE

Tror noen vet

– Vi har det jo i tankene hver dag, og får ikke fred. Jeg sa til politiet at uansett svar så vil det være en befrielse, det skulle vi klart å takle. Det er ikke noe god situasjon å være i, sier niese Eirin Marie Ingebrigtsen

De håper at ny oppmerksomhet rundt forsvinningen kan løse mysteriet.

– Jeg tror det må være noen uti der som vet noe, og som kanskje tror at det ikke har noen betydning for saken. Men det kan være en liten ting og så faller plutselig kortene på plass, sier nevø Evald Oskar Beddari.

I dagevis gikk de og lette sammen med opp mot 115 personer på det meste.

– En dag gikk vi i 12 timer. Vi har også søkt utenom de felles søkene. Vi har vært ute i elvene og gått. Vi har kjørt på vinteren med snøscooter for å se etter spor etter ådseldyr som har vært og gravd.

– Men ingen resultat, sier Evald Beddari.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Følg jakten på kriminelle i Åsted Norge!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

Politiet ønsker tips om alle observasjoner i Svanvik og hele Sør-Varanger i tidsrommet rundt forsvinningen klokken 13 tirsdag 3. september 2013.

Se mer om saken på Åsted Norge mandag klokken 21.40.