Helland usikker mot Godset: - Jeg er irritert

Pål André Helland sliter med en skade i lysken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helland skulle egentlig startet lørdagens kamp mot Odd, men måtte gi seg på oppvarmingen på grunn av smerter i lysken.

Søndag gjennomførte Rosenborg test av skaden, og i dag kom resultatene.

Nå kan det se ut som sesongens første hjemmekamp mot Strømsgodet lørdag også kommer for tidlig for kantspilleren.

– Han har en liten muskelskade i venstre lyske. Det er forventet kort forløp, men han må testes inn mot helga med tanke på spill mot Godset, sier medisinsk koordinator i Rosenborg Haakon Schwabe til TV 2 mandag morgen.

– Ergelig og irritert
Pål André Helland er skuffet over at han gikk glipp av serieåpningen og at han kanskje heller ikke får bidra mot Godset til helgen, men er samtidig glad han tok avgjørelsen om å stå over.

– Det er fire minutter til kampstart, jeg vil bare spille, adrenalinet pumper, men jeg kjenner at noe er galt, det er noe som ikke stemmer, og da bestemmer jeg meg for å lytte til magefølelsen. Det er jeg fornøyd med nå, sier han.

26-åringen slet med skader gjennom store deler av fjorårets sesong, men har følt seg fin i oppkjøringen i vinter. Nå har han brukt det siste døgnet på å tenke gjennom hver minste lille ting han gjorde i den siste uken før åpningskampen, for å få svar på hvorfor det gikk galt.

– Det er ergelig og jeg er irritert. Jeg var kanskje litt for ivrig inn mot kampen mot Odd, det ble kanskje litt for mye sprint- og avslutningstrening på meg. Jeg gjorde det bevisst for å bli sharp og få snerten på plass, men jeg balanserer hele tiden på en knivsegg, og uheldigvis vippet det over. Jeg burde nok droppet et par av ekstraøktene i forrige uke, der jeg står igjen etter trening - sånn i etterpåklokskapens lys, forklarer Helland til TV 2.

De nærmeste dagene går med til alternativ trening, i håp om å rekke årets første tippeligakamp på Lerkendal.

– Hvis vi er i tvil, spiller jeg ikke lørdag. Men jeg skal gjøre jobben fram til det, og håper det er godt nok.

Rosenborg tapte 0-1 mot Odd i Skien lørdag. Fredrik Nordkvelle scoret kampens eneste mål.