Martin Fourcade fra Frankrike og Johannes Thingnes Bø (t.h.) med alle VM-medaljene sine etter 15 km fellesstart for menn i Holmenkolle.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Martin Fourcade fra Frankrike og Johannes Thingnes Bø (t.h.) med alle VM-medaljene sine etter 15 km fellesstart for menn i Holmenkolle. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Skiskytingens Ronaldo slo sportens Messi

Johannes Thingnes Bø hylles etter å ha slått verdens beste skiskytter på fellesstarten i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Martin Fourcade hadde sikret seg fire VM-gull av fire mulige, og var storfavoritt før søndagens avsluttende fellesstart.

Men Johannes Thingnes Bø viste sitt enorme potensial og snøt den vanligvis suverene franskmannen for det edleste metallet.

– Skiskytingens Ronaldo
Det fikk storebror Tarjei Bø til å trekke paralleller fra fotball-verden etterpå.

– Hvis Fourcade er skiskytingens Messi, så må Johannes være sportens Ronaldo, slår Tarjei Bø fast overfor TV 2 Sporten etter brorens suverene gull på fellesstarten.

– Det vil alltid være en diskusjon om hvem som er verdens beste. Martin Fourcade er nok den beste i verden akkurat nå, men i dag viste Johannes seg frem som verdens beste skiskytter, mener Bø.

– Hvordan var det mulig å slå Fourcade?

– Johannes viste hvordan det var mulig. Alle vet at om du henger med Fourcade inn på spurten så er du favoritt. Det er ikke på spurten Fourcade avgjør sine løp. Jeg er overlykkelig over at Johannes tok ham igjen og vant gullet, svarer en stolt storebror.

Frustrert Fourcade
Martin Fourcade innrømmer at målet var å sikre seg sitt femte gull.

– Jeg er veldig fornøyd med det verdensmesterskapet jeg har hatt. Selvsagt er jeg frustrert over resultatet i dag, for jeg forventet gullet med tanke på de resultatene jeg har hatt tidligere i VM, sier franskmannen.

– Målet var gull, men under oppvarmingen merket jeg at jeg var sliten og ikke hadde sjansen på gullet. Derfor er jeg fornøyd med at jeg var i posisjon til å vinne. Da jeg så Johannes dukke opp, visste jeg at det ville bli tøft, og jeg er derfor veldig fornøyd med sølv, fastslår han.

– Fourcade vet at jeg kan feste
Gullvinneren Johannes Thingnes Bø var nesten tom for ord etter den mesterlige prestasjonen i Holmenkollen.

– Smøremannen gjorde en fantastisk jobb. Det var de beste skiene jeg har hatt hittil i VM. Hva kan jeg si? Det er en drøm som kommer i oppfyllelse. Nå blir festen etterpå farlig. Martin Fourcade har sett meg på fest før og han vet at jeg kan feste ganske vilt, gliser 22-åringen.

Ole Einar Bjørndalen tok bronsen. Veteranen er strålende fornøyd med både sin egen og lagets gjennomføring av VM på hjemmbane.

– Jeg trodde ikke at vi skulle ta så mange medaljer i et mesterskap, med tanke på resultatene før VM. Det har gått over all forventing, sier Bjørndalen, som kan juble for to individuelle sølv, en bronse og stafettgull etter VM i Holmenkollen.