Superduoen fikk Tottenham tilbake på vinnersporet

Harry Kane med to mål. Dele Alli med to målgivende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa 0-2 Tottenham

Tottenham hadde spilt to Premier League-kamper uten seier, men mot Aston Villa ble det endelig tre poeng for Spurs.

I en kamp der Tottenham var et par hakk for store for Aston Villa, var det særlig to stjerner som skinte sterkere enn resten: Dele Alli og Harry Kane.

Superduoen i storslag

Harry Kane hadde tre gode muligheter til å skaffe Tottenham en tidlig ledelse, men avslutningene satt ikke helt som de skulle.

Da Erik Lamela i tillegg traff stolpen, begynte kanskje tittelkandidatene å lure på om ballen rett og slett aldri ville inn denne søndagen.

Like før pause kom imidlertid målet, mye takket være en våken Dele Alli. Supertalentet så Kane på vei inn i bakrom og tok frisparket tidlig. Da satt endelig avslutningen for Harry Kane.

Det var også nok til å drepe spenningen i kampen, for bare to minutter etter pause var superduoen på gang igjen. Dele Alli fant Harry Kane, som dyttet ballen forbi Brad Guzan.

Aston Villa hadde riktignok også sine store sjanser – deriblant to skudd i metallet på to sekunder – men etter Kanes andre mål stod seieren aldri i fare for bortelaget. Nå ligger Tottenham bare to poeng bak Leicester – med én kamp mer spilt.

– Det er mulig å ta tittelen, men da blir det viktig at vi beholder samme mentalitet som vi har hatt hittil i sesongen. Vi føler nå at vi kan kjempe mot alle, sier Dele Alli etter seieren.