Thingnes Bø snappet gullet foran Fourcade

Johannes Thingnes Bø knakk franskmannen Martin Fourcade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag var det klart for siste øvelse under VM i Holmenkollen. Herrene avsluttet med 15 km fellesstart.

Seieren stod mellom Martin Fourcade, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen på sisterunden.

Johannes Thingnes Bø var smartest og lurte Forucade i den siste bakken og tok gull i Holmenkollen foran franskmannen. Bjørndalen tok bronse.

Se innspurten på løpet i Camp Kollen øverst i saken!

– Vi skal feste hardt utover natten

– Jeg trodde ikke jeg skulle klare det i dag. Skiskyting er vanskelig. Målet hva medalje og det så slik etter siste skyting. Plutselig vinner jeg gullet. Det var over all forventing, forklarer gullvinneren til TV 2.

– Det høres ut som du ikke har så mye stemme igjen. Hvordan skal dette gå i kveld?

– Det blir nok masse hoing og roping med Emil og Tarjei spesielt. Vi skal feste hardt utover natten.

Slik beskriver Thingnes Bø innspurten.

– Plutselig tar jeg ham igjen og angriper han. Samme om han tok meg igjen, jeg ville ha medalje på hjemmebane. Når jeg først var i posisjon i «Northug-bakken» måtte jeg prøve og jeg klarte det.

– Han fortjente å vinne

Bronsevinner Bjørndalen var strålende fornøyd med bronse.

– Det var fantastisk. Jeg var sliten i dag. Jeg klarte å fokusere på skytingen. Det var helt perfekt, sier Bjørndalen til NRK, som gledet seg på lagkameratens vegne:

– Han fortjente det så vanvittig. jeg tror jeg gleder med like på mye som han gjør, smilte bronsevinneren.

Sølvvinneren Martin Fourcade er strålende fornøyd med sitt eget VM. Fire gull og søndag avrundet han med et sølv. Selv om det ikke ble det edleste metallet var franskmannen fornøyd.

– Jeg er litt frustrert med mine prestasjoner i dag siden jeg forventet et gull. Men på oppvarmingen var kroppen tom og jeg hadde ikke mulighet til å kunne ta gullet. Så jeg er fornøyd med at jeg var i en posisjon til å vinne etter den siste skytingen. Men når jeg så at det var Johannes jeg kjempet mot visste jeg at det ville bli hardt, sier Fourcade til TV 2.

Thingnes Bø knakk franskmannen

Martin Fourcade gikk til i sporet allerede på førsterunden og rykket til i bakken før første skyting. Kun Simon Eder maktet å holde tempoet og de to fikk noen sekunder inn til første skyting.

Kanskje var det akkurat det som kostet Fourcade en strafferunde. Franskmannen bommet på første skudd og måtte ut i strafferunde, mens Simon Eder ledet etter første skyting syv sekunder foran Ole Einar Bjørndalen.

Fourcade hentet seg inn på den andre runden og leverte en perfekt siste liggende serie. Ut på den tredje runden rykket Johannes Thingnes Bø fra konkurrentene og ledet med en halv strafferunde inn til stående.

Der skjøt han i et ufattelig fort tempo, men dessverre ble det en bom på det siste skuddet. Bjørndalen og Fourcade fylte og nordmannen ledet etter passering med franskmannen like bak. Thingnes Bø var ti sekunder bak.

Fourcade gikk til på fjerderunden og skjøt en flott siste stående serie. Dermed gikk franskmannen ut sekunder foran de to nordmennene.

På den siste runden var Thingnes Bø sterkest og vant for franskmannen.