Maria Mena: – Endelig føler jeg at folk forstår meg

Popstjernen gråt bak scenen etter Trondheimskonsert lørdag. I kveld spiller hun for en fullsatt sal i operaen i Oslo.

Se intervju med Maria Mena i toppen av saken.

Etter et tøft samlivsbrudd i 2014, ga Maria Mena (30) ut albumet «Growing Pains» året etter. Folk lar seg fenge av de såre tekstene, men selv synes 30-åringen det er et positivt album.

– Jeg synes ikke den siste platen er så trist, men alle andre gjør det. Jeg synes den er fryktelig diplomatisk. Den handler om et brudd der man prøver å se alle sider av en sak, sier hun til TV 2.

Spiller i Operaen

Denne uken har Mena holdt utsolgte konserter i Stavanger, Bergen og Trondheim, og i kveld står hun på scenen i operaen i Oslo.

– Det blir helt sykt. Ikke bare er det i Oslo hvor jeg aldri er rolig,fordi det er hjembyen, men det er bare verdens vakreste bygning, scene og sal, forteller en noe nervøs Maria, som lover flere godbiter hun tror fansen vil la seg sjokkere av.

Mena har fått strålende kritikker for albumet, og fansen elsker musikken. Under konserten på Samfundet i Trondheim lørdag ble alt veldig overveldende.

– Etter konserten gikk jeg backstage, også måtte jeg felle en liten tåre. Som musiker og spesielt med den måten jeg skriver på, er det beste når budskapet ditt når frem. Når de har forstått hva jeg prøver å gjøre, og det følte jeg skjedde i går, sier hun.

Gleder seg til å bli 40

Maria forteller om skriking og vill jubel blant publikum. Et publikum som har fulgt henne tett i femten år nå.

– Jeg pleier å si fra scenen at vi har vokst opp sammen, og da får jeg ganske mye applaus. Jeg tror mange føler at de kjenner meg, og at de har fått lov til å være med på min reise.

I februar gikk Maria inn i 30-årene, og har dermed vært i rampelyset halve livet sitt. Den harde kjernen av fans har fulgt henne gjennom opp- og nedturer, noe mange kan kjenne seg igjen i.

Nå har hun en større selvtillit og en annen styrke enn tidligere. Hun er absolutt ikke bekymret for å eldes.

– Jeg er overrasket over hvor deilig det er å bli eldre. Jeg gleder meg allerede til 40. Det er ingenting å være redd for, det blir bare bedre, smiler hun.