– FA vil undersøke Barrys hals for bitemerker

Anklages for spytting og biting: Tidligere toppdommer spår harde reaksjoner fra FA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det føles kanskje ikke slik – med tanke på alt oppstyret rundt Diego Costa – men det røde kortet mot Everton var faktisk hans første for Chelsea.

Chelsea-angriperen fikk sitt andre gule kort etter flere mindre hodestøt mot Barrys ansikt, men det er en påstått biteepisode som har satt sinnene i kok etter kampen.

Se episoden i videovinduet øverst!

Ingen reaksjon fra Barry
På et tidspunkt åpner Costa munnen og trykker den inn mot Barrys hals. Deretter er det vanskelig – om ikke umulig – å se hva som skjer.

– Jeg konkluderer med at han ikke biter, for da tror jeg at det hadde kommet en annen reaksjon fra Barry, mente TV 2-anker Jan-Henrik Børslid.

Everton-manager Roberto Martínez fikk spørsmål om episoden etter kampen og ga et svar som langt på vei antyder at Diego Costa ikke plantet tennene i Everton-spillerens hals.

– Gareth fortalte meg at det ikke var noe å bekymre seg over og at han bare var skuffet over å bli utvist.

Chelsea sendte sent lørdag kveld ut en uttalelse på Twitter:

– Diego snakket med klubbledelsen etter kampen og beklaget reaksjonen hans på taklingen fra Gareth Barry som førte til at han fikk rødt kort. Men Diego er helt klar på at han ikke bet ham noen gang i løpet av opptrinnet, skriver de.

Spår reaksjon fra FA
Til tross for at Gareth Barry ikke reagerte, verken underveis eller etter kampen, har Diego Costa fått hard medfart på sosiale medier.

Tidligere toppdommer Howard Webb sier i et intervju med BBC Radio at FA definitivt kommer til å undersøke episoden.

– Jeg er overbevist om at Michael Oliver gir det andre gule kortet fordi Costa inntar en aggressiv holdning. Det er umulig for ham å se hva som skjer med nakken og hvorvidt det er biting. Jeg forventer to ting nå: FA kommer til å se på videoen for å se om det var et bitt. Deretter kommer de til å undersøke Barrys hals og nakke for å lete etter merker, sier han.

Uavhengig av hva de kommer frem til der, vil Costa nesten uansett være i trøbbel for oppførselen sin.

– Jeg vil bli svært overrasket om Costa ikke får ytterligere straff, for han nekter å gå av banen og er aggressiv overfor dommeren. I slike situasjoner får dommerne alltid beskjed om å skrive det i rapporten.

I tillegg til alt dette kan det også se ut til at han sendte avgårde en spyttklyse mot dommerens føtter.

Mer trøbbel for Costa: Spytter han på dommeren?