TIL TOPPS: Martin Johnsrud Sundby gikk til topps i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TIL TOPPS: Martin Johnsrud Sundby gikk til topps i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Overlegen Sundby til topps i Canada

Martin Johnsrud Sundby tok rotta på russeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herrene avsluttet Ski Tour Canada lørdag med 15 km jaktstart.

Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby måtte ta henholdsvis 32 og 39 sekunder på russeren Sergej Ustjugov. Det var utgangspunktet for de to lagkameratene.

De to nordmennene kjørte inn russeren tidlig i løpet. Da det var gjort rykket Sundby til og så seg aldri tilbake til de to andre løperne.

Dermed kom nordmannen alene inn på oppløpet og kunne krysse målstreken som vinner i Ski Tour Canada. Sergej Ustjugov sikret seg andreplassen, mens Northug ble nummer tre.

Saken oppdateres!

Nordmennene samarbeidet allerede fra start og tok mye innpå russeren på den første runden. Ved passering etter den første runden var avstanden mellom Ustjugov og de to nordmennene kun ti sekunder.

Sundby ledet an i front og på den andre runden tok de to igjen russeren. Da sa Sundby takk for følge og klinte til fra front. Hverken Ustjugov eller Northug maktet å holde råkjøret til nordmannen.

Det kunne se ut til at russeren tok inn noe tid mot slutten av den tredje runden i nedoverbakkene, men etter passering økte Sundby forspranget til Ustjugov. Northug måtte gi tapt for hardkjøret og ble hektet av.

Den suverene nordmannen kunne derfor komme alene inn på oppløpet og vant Ski Tour Canada sammenlagt.