VURDERTE Å GI SEG: Ole Einar Bjørndalen har tatt to sølv og ett stafettgull i VM, men sier at han vurderte å gi seg foran denne sesongen. FOTO: Scanpix
VURDERTE Å GI SEG: Ole Einar Bjørndalen har tatt to sølv og ett stafettgull i VM, men sier at han vurderte å gi seg foran denne sesongen. FOTO: Scanpix Foto: Ruud, Vidar

Bjørndalen: – Var i dårligere form enn en som hadde vært på fylla i tre måneder

Ole Einar Bjørndalen innrømmer at han vurderte å kaste inn håndkleet foran denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Det var i juli i fjor at det ble kjent at Ole Einar Bjørndalen hadde pådratt seg en bakterieinfeksjon.

Sykdomsperioden strakk seg over flere uker, og han ble behandlet med antibiotika for det som har var en luftveisinfeksjon.

Selv om sykdomsperioden kom midt i sesongoppkjøringen, maktet skiskytter-veteranen å riste den av seg og komme i form mer enn tidsnok til VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Der har veteranen slått til med to individuelle VM-sølv og gullmedaljen på stafetten.

Vurderte å droppe sesongen
Etter stafettgullet innrømmer imidlertid 42-åringen at han vurderte å droppe inneværende sesong da han slet med luftveisinfeksjonen i fjor sommer.

– Da det var på sitt verste skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle komme i form igjen. I den perioden var det viktig med nøkkelpersoner rundt meg. Jeg kontaktet blant annet en fysiolog. Han fortalte meg at om jeg hadde vært på fylla i tre måneder i strekk, så ville formen ikke vært verre enn det jeg var i på det tidspunktet, forteller Bjørndalen.

– Jeg var vel syk fra slutten av juni til august. Det ble åtte uker uten trening, konstaterer han.

Medaljegrossisten fra Simostranda legger ikke skjul på at sykdomsperioden tæret på motivasjonen.

– Inni mellom var jeg deprimert, jeg var jo det. Men jeg fikk god tid til å jobbe med skytingen etter sykdomsperioden. Heldigvis trenger du ikke være i god fysisk form for å jobbe med det, poengterer han.

Ordknapp om fremtiden
Bjørndalen har tidligere antydet at han kan komme til å gi seg etter VM i Holmenkollen. Han vil imidlertid vente med å offentliggjøre sin endelige avgjørelse.

– Fremtiden får vi ta senere, sier Bjørndalen, som i løpet av VM i Holmenkollen har sikret seg 43 VM-medaljer og 56 mesterskapsmedaljer totalt.

– For meg har dette mesterskapet bare vært helt utrolig. To sølv og én gullmedalje er bare fantastisk, sier han.