Michael Schumacher har vært borte fra offentligheten siden den alvorlige skiulykken i 2013. Formel 1-legenden hadde aldri særlig sans for kjendisstatusen. Nå forteller manageren hans at han planla å forsvinne fra offentligheten, før ulykken. Foto: Scanpix.
Michael Schumacher har vært borte fra offentligheten siden den alvorlige skiulykken i 2013. Formel 1-legenden hadde aldri særlig sans for kjendisstatusen. Nå forteller manageren hans at han planla å forsvinne fra offentligheten, før ulykken. Foto: Scanpix. Foto: Yasuyoshi Chiba

Manager: Michael Schumacher ville "forsvinne" – måneder før ulykken

Svært lite er kjent om Formel 1-mesterens tilstand.

Etter at han var involvert i en alvorlig skilulykke i Frankrike i desember 2013, har det vært nesten helt stille rundt den tidligere Formel 1-mesteren Michcael Schumacher (47). Familien og managementet har lagt et lokk på alt som har med tilstanden hans å gjøre.

Schumacher fikk omfattende hodeskader i ulykken. Redningsmannskapet som kom til ulykken i skiløypen rapporterte om en knust hjelm med mye blod. Det ble konstatert skader og blødninger i hjernen, og tyskeren ble holdt i kunstig koma i flere måneder for å få ned trykket i hjernen.

Voktet privatlivet

Tidligere rapporter har gått på at Schumacher ble lam av ulykken, og satt i rullestol, med hukommelsesproblemer og uten evnen til å snakke.

Men dette har aldri blitt offisielt bekreftet. Schumachers kone Corinna har effektivt tatt styringen etter ulykken. Hun har omgjort herskapshuset deres i Sveits til en topp moderne privatklinikk. Et eget legeteam er på vakt døgnet rundt for Schumacher, samtlige har måttet underskrive på omfattende taushetserklæringer.

Også før ulykken var Schumacher-paret kjent for å vokte sitt privatliv nøye. De holdt en svært lav profil overfor media, og Schumacher selv la ikke skjul på at kjendistilværelsen var noe han gjerne ville vært foruten.

Norsk oppfinnelse kan revolusjonere Formel 1 på TV

Truet med søksmål

Nå har Formel 1-legendens manager Sabine Kehm fortalt at Schumacher planla å forsvinne fra offentligheten, bare måneder før den dramatiske ulykken.

– Vi hadde en lang samtale og Michael sa til meg: "Du trenger ikke ringe meg neste år. Jeg har tenkt å forsvinne". Jeg tror det var hans drøm, å gjøre det en dag. Det er derfor jeg fortsatt følger hans ønske om å ikke la noe informasjon komme ut, fortalte Kehm nylig under et møte med ulike medier – ifølge engelske metro.co.uk.

Kehm har tidligere uttalt at hun håper Schumacher en dag vil være tilbake blant dem, men sier ellers ingen ting om situasjonen hans. Hun har også truet aviser og magasiner med gigantiske søksmål, hvis de skrev noe som helst om Schumachers helsetilstand. Det har så langt vist seg å være svært effektivt.

Denne mannen slakter sporten han selv ble søkkrik på