GOD KJEMI PÅ SETT: Kyrre Haugen Sydness og Eivind Sander som Viggo og Ståle i «Det tredje øyet». Foto: TV 2.
GOD KJEMI PÅ SETT: Kyrre Haugen Sydness og Eivind Sander som Viggo og Ståle i «Det tredje øyet». Foto: TV 2. Foto: Bendik Stalheim Moeller

Eivind Sander: – Den beste rollen jeg har spilt

«Det tredje øyet»-aktuelle Eivind Sander (42) ble håndplukket for rollen som politimannen Ståle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eivind Sander spiller en sentral rolle i TV 2s krimserie «Det tredje øyet». Sammen med kollega Viggo Lust, spilt av Kyrre Haugen Sydness, skal han oppklare krimgåter som politimannen Ståle.

– Min beste rolle

Sander ble oppringt av regissøren som spurte om han ville ha rollen i den andre sesongen av suksesserien.

– Jeg har jobbet med Gunnar Vikene tidligere. De har skrevet denne rollen til meg personlig, og det er alltid gøy å gjøre. Det er den beste rollen jeg har gjort hittil, forteller Sander, som har spilt i flere store serier og spillefilmer de siste 20 årene.

Vi kjenner han fra «Nissene på låven», «Lillyhammer» og «Hodejegerne» hvor han spilte rollen som Ove Kjikerud.

Lange innspillingsdager

Nå er Eivind Sander aktuell i en ny sesong av «Neste sommer», hvor han spiller rollen som Terje. Serien ble spilt inn samtidig som «Det tredje øyet», og har samme sendetid på tv.

– Jeg får ta opp en da, også se den andre. Jeg får se hvor mye jeg orker av meg selv hele tiden, spøker Sander som innrømmer at det ble lange innspillingsdager med to tv-serier parallelt i fjor sommer.

Den profilerte skuespilleren skryter av TV 2-serien.

– Dette er så sant, ekte og kult. Jeg har sett de tre første episodene og er veldig fornøyd, sier han.

Karakteren Ståle prøver å slutte å røyke, og går konstant med en sneip i munnen. Den utente røyken i munnviken har blitt hans kjennemerke. Sander kan kjenne seg igjen i den avslappede karakteren.

– Jeg ser meg selv i både Terje og Ståle. Mens Kyrre er en skikkelig mannemann også i virkeligheten, er nok jeg en mer løs kanon. Det er en god kjemi mellom oss både utenfor og på sett.

Se Det tredje øyet på TV 2, søndager kl.21.45.

Du kan se alt av Det tredje øyet på TV 2 Sumo.