Fotballryktene: – Real Madrid henter de Gea til sommeren

Og Jürgen Klopp vil hente tysk landslagsspiller til Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag og livet leker.

Det er både ligakamper og FA-cup å glede seg til for dem som liker engelsk fotball. Og her på bjerget kan en få med seg regjerende seriemester Rosenborg sparke i gang tittelforsvaret sitt.

Det er altså bare å glede seg til kvelden kommer.

Men for å korte ned ventetiden, skal du få en fin cocktail bestående av det beste av det beste innen overgangsrykter fra det siste døgnet.

Den lengste overgangssagaen sommeren 2015 var Real Madrids jakt på David de Gea. En saga som fikk en dramatisk slutt på deadline day. For hvem sin skyld var det at overgangspapirene ikke var inne innen fristen? Var det Manchester United som ikke sendte dem i tide eller var det Real Madrid som var usikre og trenerte overgangen? De lærde strides. Men det som er sikkert, er at de Gea signerte en ny kontrakt med Manchester United, med en utkjøpsklausul. Og nå kan det se ut til at det blåses liv i glørne av fjorårets overgangsrykter. For nå kan Sky Sports fortelle at Real Madrid har planer om innfri utkjøpsklausulen i den spanske landslagskeeperens kontrakt. Så får vi se om de sender inn papirene litt tidligere i år.

Det er mye på overgangsfronten som ser ut til å avhenge av hvem som blir manager på Old Trafford til sommeren. For der Louis van Gaal ser ut til å skremme bort etablerte stjerner, kan Jose Mourinho virke som et fluepapir på spillere på jakt etter en svanesang. The Sun skriver at Zlatan Ibrahimovic aller helst vil til Arsenal, men at han samtidig ønsker å spille under Mourinho igjen. Og dersom portugiseren blir Manchester United-manager, kan den svenske superstjernen fort ende opp som en rød djevel på tampen av karrieren.

En annen som var i Inter under Mourinho er Mattia Destro. Bologna-spissen spilte ikke mye det året, men han fikk et så godt inntrykk av portugiseren at han gladelig flytter til England dersom Mourinho blir sjef i Manchester United og vil ha ham dit, melder Sky Italia ifølge Metro.

Arsenal følger nøye med på situasjonen til Alvaro Morata. Den spanske landslagsspissen skal være misfornøyd med tingenes tilstand i Juventus, men ønsker heller ikke en retur til Real Madrid. Den spanske storklubben har en tilbakekjøpsavtale med den gamle damen i Torino, men Morata er ikke interessert i å være backup for Real Madrids-superrekke. OK Diario skriver at Arsene Wenger allerede har vært i samtaler med Moratas agenter og informert dem om at The Gunners har penger til å hente 23-åringen.

Har du hatt en av tidenes beste keepere i mål på landslaget de siste 20 årene, så er det kanskje ikke så rart at Italia nå produserer supertalenter mellom stengene på rekke og rad for tiden. Gianluigi Donnarumma tok over som førstevalg for AC Milan som 16-åring denne sesongen, og i Giacomo Satalino har Fiorentina en kar som har delt på spilletiden på Italias G16-landslag med Donnarumma. Ifølge Tutto Mercato Web skal Wenger ha sett seg ut 16-åringen som mannen han vil ha som Petr Cechs arvtaker når tsjekkeren gir seg om noen år.

Det ser mer og mer ut som om Antonio Conte blir Chelseas nye manager. Nå hevder Daily Star at den italienske landslagssjefen har gått til engelskopplæring siden januar – på Chelseas regning. Og den første spilleren som vil følge Conte inn stadionporten på Stamford Bridge er ifølge Daily Express Leonardo Bonucci.

Conte må muligens også på spissjakt. For Marca kan fortelle at Atletico Madrid ønsker å hente tilbake Diego Costa til sommeren, og at spissen veldig gjerne vil spille i Atletico-trøyen igjen.

Og Costa er ikke den eneste som kan forsvinne fra Chelsea til sommeren. For det ligger an til tidenes sommerrengjøring i stallen etter en skuffende sesong. Eden Hazard, Oscar, Nemanja Matic, Loic Remy og Pedro kan alle bli lagt ut for salg, mens John Terry har allerede signalisert sin avgang. Leiesoldatene Alexandre Pato og Radamel Falcao får neppe forlenget sine opphold på Stamford Bridge heller, skriver Daily Express.

En som kan være på vei til Chelsea er det argentinske stortalentet Giovani Lo Celso. Rosario Central-spilleren blir omtalt som «den nye Di Maria» i hjemlandet, og de kongeblå fra hovedstaden er rimelig sikker på at kopien vil lykkes bedre enn originalen i Premier League, skriver Calcio Mercato.

Ikke overraskende har Jürgen Klopp vendt oppmerksomheten sin mot et marked han kjenner når han til sommeren skal forsterke Liverpool – nemlig Tyskland. For ifølge Bild vil han ha Kölns Jonas Hector som sin nye venstreback neste sesong. 25-åringen har denne sesongen etablert seg på det tyske landslaget, noen som i seg selv er et ganske ok kvalitetsstempel.

De røde har også innsett at det trengs en oppgradering på den defensive midtbaneposisjonen dersom de skal være med å kjempe om noe mer enn en Europaliga-plass i Premier League. Brentwood Gazzette skriver at Klopp har satt i gang en jakt på Crystal Palace' Yohan Cabaye.

Christian Benteke har fortsatt til gode å overbevise Klopp om at han er spissen han bør bygge Liverpool rundt. Og kommer det en ny spiss inn på Anfield til sommeren, kan belgieren bli sendt videre i Premier League-systemet. For West Ham er på spissjakt og Benteke passer kravsspesifikasjonen Slaven Bilic har satt opp. Daily Mirror skriver at Benteke, Wilfried Bony og Michy Batshuayi er navnene på ønskelisten til Hammers-sjefen.