DEN SISTE KAMPEN: Kampen mot Hull City 1. januar kan se ut til å ha vært Robert Greens siste for Queens Park Rangers. Foto: Action Images / Andrew Couldridge 
DEN SISTE KAMPEN: Kampen mot Hull City 1. januar kan se ut til å ha vært Robert Greens siste for Queens Park Rangers. Foto: Action Images / Andrew Couldridge  Foto: Andrew Couldridge

Tidligere landslagskeeper hever full lønn, men får ikke spille av kostnadsårsaker

Robert Green har spilt sin siste kamp for Queens Park Rangers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett etter nyttår fikk Robert Green beskjed om at han hadde spilt sin siste kamp i mål for Queens Park Rangers.

Frem til da hadde den tidligere landslagskeeperen vært et soleklart førstevalg, og hadde spilt 24 av 25 ligakamper. Den ene han gikk glipp av var på grunn av karantene etter et rødt kort mot Nottingham Forest.

Men etter 1-2-tapet for Hull første nyttårsdag, var altså QPR-karrieren over.

Årsak?

I Greens kontrakt er det en klausul som sier at klubben er nødt til å gi ham en ny ettårskontrakt dersom han spiller 30 kamper denne sesongen.

Med 24 ligakamper og en ligacupkamp fant klubbledelsen ut at det ikke var grunn til å ta noen sjanser, og risikere en ny sesong med Green som lønnskonge på Loftus Road. Samtidig var andrevalg Alex Smithies tilbake fra skade.

– Da jeg snakket med dem i sommer, så sa jeg at dette var den situasjonen jeg ikke ønsket å komme i, og her er vi. Det er mildt sagt frustrerende. For jeg kunne ha flyttet på meg i sommer. Jeg diskuterte det lenge med Les Ferdinand (sportsdirektør). Det var noe som kunne skjedd og som økonomisk ville hjulpet klubben. Jeg var åpen for å flytte. Men eierne bestemte at de ville at jeg skulle bli. De visste om klausulen, men de hadde et sterkt ønske om å rykke opp i Premier League igjen, forteller 35-åringen til Daily Mail.

Han var nær overganger både til West Ham og Crystal Palace, men klubbledelsen i QPR ville ikke forhandle med West Ham, og i Crystal Palace fant man etter hvert ut at man hadde nok keepere.

Til slutt var det den nye manageren Jimmy Floyd Hasselbaink som måtte informere ham om at det ikke ville få flere kamper.

Nå trener han for seg selv, men hever full lønn fra klubben. Han deltar kun på enkelte keepertreninger med de andre keeperne. Green er heller ikke pålagt å møte på stadion på lagets kamper.

– Jeg er ikke veldig sint. Jeg kommer ikke på trening med ønske om å ta livet av noen. Etter 20 år som profesjonell fotballspiller så har du sett det meste, så ingenting overrasker deg. Men for første gang i mitt liv har jeg sittet på en lørdags ettermiddag uten å ha noe å gjøre. Jeg begynte ikke å spille fotball for å tjene penger. Det var fordi jeg likte å spille fotball. Det tok meg seks uker å få det ut av hodet mitt, forteller han.

Nå trener han knallhardt for å være i best mulig form når kontrakten hans løper ut om 65 dager.

– Jeg teller dagene. Det er som jeg er betalt for å holde meg i form. Holde meg i form frem til sommeren slik at jeg er klar når jeg forhåpentlig har en ny klubb, sier Green.