SAS-kapteinen Björn er superkjendis på Instagram

Fra «kontoret» dyrker flykaptein Björn Lundström (59) sin fotointeresse. TV 2 ble med i cockpit på vei over Atlanterhavet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SAS-kaptein Björn Lundström flyr Airbus A330 og A340 for SAS. De flotte bildene han tar fra cockpit poster han på Instagram, og på kort tid har han fått en stor tilhengerskare på sosiale medier. Björn har nå hele 55.000 følgere og er blitt superkjendis blant flyinteresserte over hele verden.

– Jeg er veldig glad i jobben min som flyger og har i tillegg alltid vært glad i å fotografere. Så det passet veldig fint å kombinere disse interessene. Når vi er oppe i luften så kan vi enten lese, hvile litt, spise eller også fotografere. Og da får man tiden til å gå fortere. Vi ser jo mye vakkert underveis, og da er det jo perfekt å bruke noen sekunder innimellom til å ta flotte bilder, sier Lundström til TV 2.

Et bilde publisert av Björn (@bjornpilot)

SAS-kapteinen understreker at hobbyen aldri kommer i konflikt med arbeidsoppgavene i cockpit eller sikkerheten om bord. Han tar kun fram kameraet når flyet er over 10.000 fot og når det ikke er andre ting han må håndtere.

– Jeg ser på radaren når det er andre fly i nærheten, og det er jo også viktig for sikkerheten. Med ujevne mellomrom passerer det fly i nærheten og da prøver jeg å ta noen raske bilder eller en kort video, sier Lundström.

Björn legger ut bildene sine på @bjornpilot på Instagram.