IDOL 2016-FINALISTENE: Julie Stokke, Marius Samuelsen, Victoria Karlskås Andersen, Ola Reistad, Norah Benatia, Marta Klungsøyr, Ingeborg Fosse, Sigmund Ledaal, Tessa Klokkerud Odden og Torine Michelle Bjåland Jensen. Foto: Thomas Reisæter / Espen Solli / TV 2
IDOL 2016-FINALISTENE: Julie Stokke, Marius Samuelsen, Victoria Karlskås Andersen, Ola Reistad, Norah Benatia, Marta Klungsøyr, Ingeborg Fosse, Sigmund Ledaal, Tessa Klokkerud Odden og Torine Michelle Bjåland Jensen. Foto: Thomas Reisæter / Espen Solli / TV 2

Dette er årets topp 10 i Idol

Få oversikten over finalistene som skal kjempe om å bli Norges neste popstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem semifinalerunder er over, og i kveld ble de to siste topp ti-finalistene i årets Idol landet.

Seerne har stemt fram fem av finalistene. Programmets fire dommere Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (39), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29) har stemt fram de siste fem.

Få oversikten over alle nedenfor!

Ingeborg Fosse (16)

Ingeborg kapret flest seerstemmer i den fjerde semifinalen, og hennes fremføring av Beyoncés «Runnin' (Lose It All) høstet gode ord fra blant andre dommeren Sandeep.

– Man skulle ikke tro at du var den yngste deltakeren i Idol i år. Og du er den første deltakeren i norsk Idol som er født på 2000-tallet! Dette her ville jeg sagt til deg uansett hvor gammel du var: Du er den stødigste deltakeren i Idol i år etter min mening. Det er helt fantastisk! Du tar tidsånden og pulsen og velger låter som er superrelevante nå, og du nailer det! Jeg er kanskje to hoder høyere enn deg, men jeg ser opp til deg, sa Sandeep i sin tilbakemelding.

Se alle Ingeborgs opptredener her!

Julie Stokke (17)

Julie var forkjølet under sin semifinale-opptreden, men det forhindret ikke 17-åringen i å imponere på scenen. Hun fikk flest stemmer av seerne, og dommerne var også fulle av ros.

– Vet du hva, dette er helt vilt! Først til deg Julie: Det var sånn at ok, så sprakk du litt. Men når du står der oppe og det går skeis når det teller som mest, det å da bite tennene sammen og fullføre, det er en toppidrettsutøverprestasjon, sa Gunnar.

Se alle Julies opptredener her!

Marius Samuelsen (18)
Marius skapte ville tilstander i salen da han sang David Bowies «Life On Mars» i den første semifinalen.

– Du er helt, helt, helt magisk! Ah, utbrøt Ina.

Mot slutten av programmet, valgte dommerne å sende 18-åringen videre til topp ti-finalerundene.

Se alle Marius' opptredener her!

Marta Elise Klungsøyr (16)
Marta fikk flest stemmer av seerne i andre semifinale etter å ha tolket Rihanna med «Love the Way You Lie».

– Åh! Åh! Marta, my dear! Du er stødig som et fjell vokalt. Det har du vært fra dag én. Vi snakket om å legge alt det vondt inn i låta. Jeg synes du er dødstøff og modig, sa Ina.

Se alle Martas opptredener her!

Norah Benatia (19)

Norah fikk fleste seerstemmer i den tredje semifinalen etter å ha sunget «Crazy» av Gnarls Barkley.

Hun fikk stående applaus fra publikum og også et par av dommerne. Sandeep var sikker i sin sak i sin tilbakemelding:

– Helt siden du kom inn og tok din egen versjon av «Toxic» av Britney Spears, har det bodd en stjerne i deg. I dag kom den stjerna ut.

Se alle Norahs opptredener her!

Ola Børde Reistad (17)

Ola sang «Dancing On My Own» av Robyn i den siste semifinalen, og kom videre etter å ha fått flest stemmer fra seerne.

Dommerne var fra seg av begeistring etter opptredenen hans.

– Jeg er fan av deg. Du har en nerve og følelse i stemmen som er nydelig. Dritfett låtvalg, og e nydelig fremførelse, sa Vinni.

Se alle Olas opptredener her!


Sigmund Ledaal (17)

Sigmund ble sendt videre av dommerne i andre semifinale etter at han hadde sunget «Love Me Again» av John Newman.

– Det der visste jeg ikke at du hadde i deg! Jeg har sett for meg deg som en liten John Mayer-kloning som kanskje ikke har mer å gi, men dette var en fest! Du har kanskje vært litt heldig med låtvalget også, alle andre har valgt litt lavmælte låter, så det var et litt ekstra kick. Jeg synes du fikk det til. Det skjærer seg litt med at vokalen kanskje oppfattes som litt skrikete. Men nå hører jeg at du kan plasseres i flere sjangre, det er fett! Jeg likte det, kommenterte Sandeep.

Se alle Sigmunds opptredener her!

Tessa Klokkerud Odden (17)

Tessa sang «Eye Of The Needle» av Sia i den siste delfinalen.

Det falt i meget god jord hos dommerne, og de sendte henne videre til finalerundene.

– Du ser ut som en discoqueen, og synger som en råtass. Tøft låtvalg. Det som skiller seg ut ved deg, er at jeg kan kjenne igjen din stemme overalt. Du har vært stødig hele veien, og du kjører riktig vei, sa Ina i sin tilbakemelding.

Se alle Tessas opptredener her!

Torine Michelle Jensen Bjåland (16)

Dommerne sendte Torine Michelle videre i den tredje semifinalen etter hennes overbevisende fremføring av Demi Lovatos «Skyscraper».

– Jeg satt med pennen min og hadde tenkt å notere. Men jeg ble helt trollbundet! Du ser ut som en stjerne! Og så synger du enda bedre. Stemmen din har et særpreg. I begynnelsen er du litt Britney-aktig. Det er så sykt mye kraft i den. Og jeg er så imponert. Fantastisk levert! sa Ina i sin tilbakemelding.

Se alle Torine Michelles opptredener her!

Victoria Karlskås Andersen (16)

I den fjerde semifinalen ble Victoria sendt videre i konkurransen av dommerne etter sin tolkning av monsterhiten «Someone Like You» av Adele.

Vinni brukte store ord i sin tilbakemelding.

– Jeg er så fan av stemmen din! Jeg liker lyden av stemmen din dritgodt. Du hadde en skikkelig fin innlevelse i dag. Din største utfordring er at du ikke helt tør å stole på at du er så bra som du faktisk er. Du mangler litt livserfaring til å gjøre denne låta som den bør gjøres, men det kommer til å komme, og når det kommer, kan du bli så stor du vil.

Se alle Victorias opptredener!