Snytt for straffe: – Kan ikke fatte at han får lov til å hoppe inn slik

Thrándarson til sykehus etter denne situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Stabæk 1-0:

Foran eget publikum ble John Arne Riise presentert som Aalesund-spiller på banen i forkant av kampen mot Stabæk.

Skaff deg tilgang til alt av norsk fotball her!

Med den hjemvendte sønnen på tribunen i Tippeliga-premieren vant Aalesund 1-0 etter en scoring av Peter Orry Larsen.

Til sykehus

Men i det 62 minutt skjedde det en stygg situasjon. I en duell traff Stabæk-keeper Mandé Sayouba Aalesunds Aron Elís Thrándarson med albuen da han skulle bokse ut ballen.

Se situasjonen i sammendraget øverst i saken!

Det fikk TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen til å reagere. Spesielt siden dommer ikke dømte straffe.

– Jeg kan ikke forstå det. Dette er straffespark. Jeg kan ikke fatte at han får lov til å hoppe inn slik som dette. Han hopper inn med altfor mye kraft. Hadde dette vært en utespiller hadde det vært et klart straffespark. Han går opp farlig. Dette er ikke første gang vi ser, oppsummerte ekspertkommentator Mathisen under kampen.

Islendingen måtte gi seg etter smellen. Inn kom brasilianske Marlinho. Aalesunds fysioterapeut Bjørn Erik Melland opplyser til TV 2 at Thrándarson har brukket nesen. Det ble klart etter en sjekk på sykehuset fredag kveld. Det er likevel ikke et langt skadeavbrekk for islendingen. Kommende uke vil det medisinske apparatet vurdere om spilleren skal spille med maske.

Flott Skagestad-sjanse

Det ble en rufsete start på sesongpremieren for de to lagene. Begge lag slurvet i starten og maktet ikke å skape de største sjansene.

Aalesund fikk en fin mulighet til å ta ledelsen i det 13. minutt da Bjørn Helge Riises frispark fant Edvard Skagestad, men stopperen maktet ikke å få ballen i mål. En fin mulighet.

Hjemmelaget var ute etter å imponere hjemmepublikumet i sesongåpningen og hadde grepet om kampen. Dessverre klarte ikke vertene å skape store målsjanser før pause.

Endelig scoring

Var det lite som skjedde i førsteomgang ble det en pangstart på andreomgangen. Bjørn Helge Riises innlegg traff en helt umarkert Peter Orry Larsen inne i feltet.

Fra elleve meter hadde midtbanespilleren få problemer med å stange ballen i mål. Årets første scoring i Tippeligaen. Et fortjent ledermål og merkelig at ingen Stabæk-spillere var obs på spilleren.

Aalesund fortsatte å dominere mot et blekt Stabæk-lag og kunne ha økt ledelsen, men hjemmelaget maktet ikke å sette ballen i mål. Dermed ble det tre poeng til hjemmelaget i seriepremieren.