TAPTE TID: Therese Johaug tapte tid til Heidi Weng i sammendraget. Ingvil Flugstad Østberg vant. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAPTE TID: Therese Johaug tapte tid til Heidi Weng i sammendraget. Ingvil Flugstad Østberg vant. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Overraskende seier til Flugstad Østberg – krise for Johaug

Heidi Weng koblet et grep rundt sammenlagtseieren i Ski Tour Canada.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østberg gikk et fantastisk løp og vant kvinnenes 10 km i Ski Tour Canada.

Etter en litt rolig åpning skrudde 25-åringen opp tempoet og etter en knallavslutning gikk hun inn til seier på den 7. etappen. Flugstad Østberg vant foran Heidi Weng og finske Krista Pärmäkoski.

– Helt syyyykt

Kari Øyre Slind gikk et fantomløp, men det ble en sur fjerdeplass.

Det betyr at Weng nå kan ha slått knockout på Therese Johaug i sammendraget. Foran den siste etappen vil Weng gå ut cirka halvminuttet før Johaug etter at sistnevnte ble nummer seks på etappen. Hele 40 sekunder bak Flugstad Østberg.

– Jeg trodde dette var min svakeste øvelse rett og slett. Så vinner jeg. Det er helt vilt, sier Flugstad Østberg til TV 2.

– I suveren stil?

– Ja, det også. Jeg var bak Heidi Weng veldig lenge på sekunderingene jeg fikk. Pluteslig er jeg 20 sekunder foran. Jeg skjønner det fortsatt ikke. Jeg er helt vanvittig fornøyd. Jeg tror ikke det var mange som hadde satt penger på seier til meg i dag.

– Det var tomt

Johaug tror det blir vanskelig å hente inn de 30 sekundene på Weng, men gir ikke opp egne sjanser i sammendraget.

– Det var ikke noe å gå med i dag. Det var tomt rett og slett. Jeg måtte kjempe med meg selv hele veien ute der. Det var syre allerede fra start og da gikk sekundene fort, sier Johaug til TV 2.

– Skal utfordre Weng

– Var skiene helt topp?

– Skiene var bra. Det er ikke noe å si på det. Det var kroppen som ikke spilte på lag i dag. Det var tungt og da må man jobbe med seg selv hele veien. Jeg skal ikke skylde på noen, kun meg selv.

– Du kjemper om seieren sammenlagt. Er det kjørt?

– 30 sekunder er 30 sekunder. Det er mye med den formen Heidi har vært i nå. Jeg skal være med å utfordre henne, men hun må se seg selv som den største favoritten til å vinne her i morgen.

Weng kommer til gi alt hun har på den siste etappen lørdag.

– Vi får se. Jeg skal i alle fall ikke gi noe gratis. Jeg skal gå styggfort i morgen. Hun skal ikke få komme opp på skiene mine i alle fall. Det er uaktuelt. Jeg skal gå hardt fra start, sier Weng til TV 2.

Therese Johaug åpnet sterkt og ledet ved passering av 1,9 km, men åpningen var nok litt roligere enn hun pleide. Weng var sekundet bak Johaug ved første passering, men så raknet det for Johaug.

Ved passering 5 km var avstanden ned til Johaug for Weng på hele ni sekunder. I mål skilte det hele 17 sekunder mellom de to.