Norah (19) gjorde Idol-dommerne målløse: – Fantastisk stemmeprakt!

Se alle kveldens opptredener og dommernes kommentarer her.

Åtte Idol-semifinalister sto på scenen i årets tredje direktesendte semifinale fredag kveld.

Seerne stemte fram én deltaker til topp ti, mens den andre som gikk videre ble bestemt av programmets fire dommere Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (39), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29).

Nedenfor kan du se alle opptredenene, samt hva dommerne mente om dem.

Dommerne om Torine Michelle: – Fantastisk!

Første deltaker ut var Torine Michelle Bjåland (16), som sang «Skyscraper» av Demi Lovato.

Dommerne var nærmest over seg av begeistring.

– Da du begynte de første tonene, kjente jeg at «nå er jeg litt redd for at dette blir pitchy». Vet du hva, det er en 16 år gammel jente som står på podiet foran oss i kveld. Jeg er redd for å gå ut og genierklære noe og si at noe er fantastisk. Men dette var helt fantastisk, sa Gunnar.

Inas ros ville nærmest ingen ende ta.

– Jeg satt med pennen min og hadde tenkt å notere. Men jeg ble helt trollbundet! Du ser ut som en stjerne! Og så synger du enda bedre. Stemmen din har et særpreg. I begynnelsen er du litt Britney-aktig. Det er så sykt mye kraft i den. Og jeg er så imponert. Fantastisk levert!

Dommersplid om country-Morgan

Countrysanger Morgan Lee Lehne (20) hadde valgt Ron Popes «One Grain of Sand» i kveld.

Dommerne klarte ikke bli enige om hva de mente om opptredenen.

– Du er litt motstykket til de typiske Idol-deltakerne. Du er jordnær og lavmælt, litt som musikken du er så glad i. For meg er det et friskt pust. Jeg liker det skikkelig godt! Det er ikke noen voldsomme høydepunkter, men det er litt sjangeren. Jeg synes det er litt som deg; stødig og fint, sa Vinnni.

Sandeep var ikke helt overbevist.

– Morgan Lee, du har et navn som er perfekt for countrymusikk. Man skjønte det med en gang du kom på audition, at dette er en countrygutt. Det eneste jeg sliter litt med er den overdrevne sørstatstwangen som jeg ikke helt tror på. Jeg skulle ønske du heller kom frem som deg selv og ikke en emulering av Amerika, sa han.

– Du synger fint og har en utrolig fin tilstedeværelse. Du er en grepa kar! Men jeg kjeder meg litt før jeg kommer til første refreng. Det er litt timing-issues der også, mente Gunnar.

Det var ikke Vinni enig i.

– Hæ, synes du ikke han treffer på rytmikken? Han er tight som en rapper!

Det var heller ikke den eneste uenigheten om opptredenen.

– Jeg er uenig med Sandeep. Jeg tror på deg! Jeg synes du skal dyrke det. Jeg tror ikke det er påtatt. Jeg tror du er country tvers gjennom. Det jeg synes, er at du kanskje kan dyrke det enda mer. Jeg synes kanskje låta var litt kjedelig, men jeg synes det var en fin fremførelse, mente Ina.

Ken André fridde til tenåringsjentene med kjærlighetsballade

Ken André Karlsen (22) sang John Legends kjærlighetsballade «All of Me» i årets tredje semifinale.

Det falt i smak hos dommerkvartetten.

– Du har hele tiden hatt et boyband-potensiale. Jeg har ment at du synger for mye fra halsen og at du anspenner det. Jeg blir så glad når jeg ser at du slapper av å klarer å synge fra kroppen! Jeg følte også at du klarte å kommunisere budskapet i låta veldig godt, begynte Sandeep.

– Du nailet det i dag! fulgte Gunnar opp.

– Det er ikke en innertier, men det er ganske nære. Jeg er overbevist om at det er mange tenåringsjenter som sitter med senebetennelse i tastefingrene nå, fortsatte han.

– Jeg blir så glad for å se at du slapper av! For da vet jeg at den fine stemmen holder lenger. I dag overrasket du meg. Det tror jeg kanskje at du kan fortsette å gjøre en stund fremover. Det var veldig bra, smilte Ina.

Fikk ros for Tina Turner-tolkning

Sonal Sanap (25) gikk for «Golden Eye» av Tina Turner på Idol-scenen.

Ina likte det hun hørte og så.

– Du spiller rollen din, og jeg elsker det! Stemmen din er rå, du har en rå styrke der. Du er stødig som et fjell. Jeg skulle ønske du holdt litt fokus på det indiske som du har gjort tidligere, fordi jeg elsker det ved deg. Men girl, du kan synge!

– Jeg føler at du har vært en litt usannsynlig deltaker i denne sesongen. I dag viste du en ny side ved deg selv. Det var en veldig god fremførelse, og du har en imponerende vokal! Jeg synes kanskje låtvalget skuffet litt, men det var en god opptreden, sa Vinni.

Sandeep nøt også opptredenen.

– Man skjønner at du kommer fra Bollywood-skolen når man ser måten du beveger deg på og koreografien, og det er fint å se! Du sliter med de dype partiene, men trår skikkelig til på slutten, sa han.

Dommerne om Alexandra: – Proft fra ende til annen

Alexandra Rotan (19) tolket superstjerne Rihannas «Russian Roulette».

Dommerne var enige om én ting: Alexandra er proff.

– Til å være så ung har du en ekstremt velutviklet scene- og stjernepersonlighet! Du forlanger oppmerksomhet og fortjener det også. Veldig, veldig godt jobbet. Det var litt skurring i starten, men du vokser proporsjonalt med utfodringen, sa Vinni.

– Du har vært så proff gjennom hele konkurransen at man glemmer at du er 19 år! Man skulle tro du hadde gjort dette i 20 år, kommenterte Sandeep.

Gunnar var enig i kvaliteten på deltakerne, men mente opptredenen ikke var den beste.

– Det er ganske bemerkelsesverdig å høre ordet proff bli brukt så mange ganger på en 19 år gammel jentes opptreden på Idol. Det har vært stødig og ekstremt proft fra ende til annen i konkurransen. Jeg synes ikke du gjorde din beste opptreden i dag. Det sier jeg vel vitende om at i den jenta foran oss, bor det kanskje et av de største talentene i konkurransen.

– I begynnelsen tenkte jeg at «åh, skulle ønske hun kunne fokusere mer på betygningen i låta». Men så snur du deg og snakker til meg. Og noe av det viktigste som artist er å formidle. Jeg synes det var kjempebra! Jeg er fan, sa Ina.

Traff ikke helt med Justin Timberlake

Even Sævik (16) sin tolkning av Justin Timberlake-låta «Mirrrors» klarte ikke helt hente fram lovordene hos dommerne.

– Jeg må nok dessverre være litt streng, men veldig ærlig. Den låta og opptredenen ble en størrelse for stor til deg. Du har et kjempetalent. Du må utvikle deg videre. Du er 16 år. Men dette var ikke godt nok for meg, sa Gunnar.

– Det Gunnar sier om at du er 16 år, er viktig å huske på for alle som ser på og for deg selv. Det vi ber om her er kjempestort, vi ser etter en artist. Jeg ser et enormt potensiale i deg. Jeg synes du er flink, og du kommer mer og mer ut av skallet ditt. Men jeg må nok si meg enig med Gunnar i at det ble litt store sko, tilføyde Ina.

Vinni mente at originalartistens treffsikre rytme var vanskelig å følge opp.

– Det var kanskje ikke helt riktig låt for deg, den er litt vanskelig. Justin Timberlake ligger på takta som en trommemaskin, der kom du litt til kort. Men jeg synes du skal ha masse honnør for at du prøver, for at du går ut av skallet ditt. Du er modig og du er veldig flink. Godt jobbet!

Norah gjorde dommerne målløse

Norah Benatia (19) var førstekvinne ut etter nyhetspausen. Hun sang «Crazy» av Gnarls Barkley.

Hun fikk stående applaus fra publikum og også et par av dommerne. Ina var målløs.

– Herlighet! Jeg synes ... Jeg er ... Jeg vet ikke hva jeg skal si! Du har det! Hvis jeg hadde fått deg presentert i et møte, «har du lyst til å jobbe med denne artisten?» hadde jeg sagt «oh yeah! Absolutt!». Det der var rått!

Også Vinni likte det han hørte.

– Du skaper en helt spesiell stemning ti sekunder ut i opptredenen. Du har en enormt sterk tilstedeværelse som er superbehagelig og uanstrengt. Du har en letthet og en perfekt timing. Det der var rått, sa han.

– Helt siden du kom inn og tok din egen versjon av «Toxic» av Britney Spears, har det bodd en stjerne i deg. I dag kom den stjerna ut, kommenterte Sandeep.

Gunnar var intet mindre begeistret.

– Dette er dynamikk. Dette er tilstedeværelse. Dette er eleganse. Dette er attitude. Og det er en helt fantastisk stemmeprakt. For meg er dette selve definisjonen på hvorfor jeg elsker denne jobben!

Dommerne til Siri Marie: – Fett at du slipper den fri

Siri Marie Worsøe (17) sang «Riptide» av Vance Joy som siste semifinalist i kveld.

Dommerne mente det var midt på treet.

– Det er veldig kult å se deg ta så mye plass på scenen. Du har vært en gitarjente så langt, fett at du slipper den fri. Jeg er litt usikker på låtvalget, og forventet kanskje at du skulle hoppe ut i en annen retning. Jeg trodde ikke jeg skulle si dette, men jeg savnet kassegitaren, sa Sandeep.

– Du tar mer plass på scenen og det er noe Taylor Swiftsk over hele måten du beveger deg på og måten du er tilstede på scenen. Vokalt når det ikke helt opp. Noen steder er det pitchy, og det er ikke en innertier for min del, sa Gunnar.

Ina var hakket mer positiv.

– Det er noe «Bambi på glattisen» over deg. Det ligger masse i deg og jeg synes du er kjempeflink. Det er bare å jobbe på. Du har noe spesielt!

Torine Michelle og Norah gikk videre

Det endte med at Norah og Torine Michelle gikk videre. Se det første intervjuet med de superglade jentene her.