TILBAKE TIL NORGE: Linn Gossé vender tilbake til norsk håndball etter to sesonger i Danmark. FOTO: FRODE HANSEN/VG
TILBAKE TIL NORGE: Linn Gossé vender tilbake til norsk håndball etter to sesonger i Danmark. FOTO: FRODE HANSEN/VG Foto: Hansen, Frode

Gossé vender hjem fra Danmark

Linn Gossé vender hjem etter to sesonger i dansk håndball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to år i danske Randers har Linn Gossé bestemt seg for å vende hjem til Norge.

- Det har alltid vært planen å være to år borte, forteller hun til TV 2.

Men etter en turbulent førstesesong, så har ting virkelig fungert etter at Ryan Zinglersen overtok som trener i Randers foran denne sesongen - både for klubben og Gossé.

Godt økonomisk tilbud
Med 82 mål på 20 kamper er hun blant de mestscorende kantspillerne i Boxerligaen.

Derfor var Randers villig til å strekke seg langt for å beholde henne.

- Tilbudet jeg har fått her er veldig bra økonomisk, så det var vanskelig å si nei. Jeg liker treneren veldig godt. Dette året har vært veldig godt både sportslig og sosialt. Det var ikke den enkleste tingen, men jeg merker at det var rett valg, forteller hun.

Tertnes uaktuell
Men foreløpig er det ikke klart hvor hun ender opp. I utgangspunktet ønsker hun seg tilbake til Bergen, men Tertnes er i en økonomisk situasjon som gjør det vanskelig for henne å vende tilbake dit.

- Tilbudet Tertnes kom med er umulig å kombinere med studier, så det er utrolig trist. Blir det Bergen, så blir det mest sannsynlig Viking første divisjon. Jeg har kjempetro på det de driver og målet blir da å rykke opp første sesongen, forklarer Gossé.

Ingen nedtrapping
Selv om hun nå velger å dra fra en av de sterkeste ligaene i Europa, og kan ende opp på nivå to, så vil hun ikke kalle det noen nedtrapping.

- Det er det ikke. Jeg har lyst til å spille håndball og jeg har mange gode år igjen. Jeg har lyst til å satse, så det blir ikke noen nedtrapping, lover venstrevingen.

- Men dersom du går til en klubb et annet sted i Norge, ville det ikke da vært det samme om du ble i Danmark?

- Nei, for det er to fly og dobbelt som dyrt. Da er det mye enklere dersom en bor i for eksempel Kristiansand eller Oslo. Da er det et fly hjem. Er jeg på Østlandet så har jeg også familien min der. Det blir en annen situasjon, forteller hun.

- Har funnet min rolle
Gossé har denne sesongen vært fire ganger på rundens lag i Boxerligaen. Randers er klar for sluttspill og skal spille semifinale i EHF-cupen mot ungarske Dunaujvarosi.

- Det har gått veldig bra. Jeg har hatt fått en litt annen rolle, og det har vært bra. Jeg har lært meg tålmodighet. Det har vært lærerikt og jeg har funnet min rolle, forteller 29-åringen.

Hun har fem ganger vært kåret til årets venstreving i Norge. I 2011/12-sesongen ble hun også kåret til årets spiller. Men det er bare blitt 32 kamper og et mesterskap med landslaget.