Benítez tar over etter McClaren

Rafa Benítez skal få Newcastle på rett kjøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kom bekreftelsen på at Steve McClaren fikk sparken i Newcastle.

Se Benítez ankomme St. James Park øverst i saken!

Samtidig som manageren fikk sparken dukket det opp bilder av Rafa Benítez på St. James Park. Nå bekrefter klubben på sin hjemmeside at spanjolen tar over Newcastle og får oppgaven med å redde klubben far nedrykk.

Benítez skal ha signert en treårskontrakt og får med seg Fabio Pecchia, Francisco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez i støtteapparatet.

– Alle må dra i samme retning

– Jeg har gleden av å bekrefte at jeg har forpliktet meg til denne legendariske engelske klubben, sier den nye manageren til Newcastles hjemmeside.

– Det vil bli en kamp, ikke bare for meg og mitt støtteapparat, men også for spillerne, klubben og fansen, forklarer Benítez.

Spanjolen har stått uten jobb etter at han tidligere i vinter fikk sparken i Real Madrid. Å redde plassen for Newcastle vil være nok en massiv oppgave for den rutinerte manageren. Klubben ligger nest nederst på tabellen og har kun vunnet seks kamper denne sesongen.

– Alle må dra i samme retning med det samme målet i tankene. Dette er grunnen til at jeg spør etter deres støtte slik at vi kan utføre oppgaven vår suksessfullt, forklarer spanjolen, før han avslutter med et slags kamprop.

– Kom igjen Toon Army. Både klubben og jeg trenger deres involvering.

Positiv til Benítez

Lederen i Newcastles norske supporterklubb, Audun Hageskal, har troen på Benítez.

– Jeg er positiv til at Benítez kommer inn. Er en mann som kan snu om på situasjonen. Han er en autoritær leder med mye respekt blant spillerne. Det virker som at klubben har villet hatt en erstatter klar før sparkingen, sa Hageskal før spanjolen offisielt ble klar.

– Det er mange som kunne kommet inn og ledet klubben på en god måte, men Benítez er det beste alternativet på kort sikt hvis man ser på de som er tilgjengelig.

Benítez har tidligere trent klubber som Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea (midlertidig), Napoli og Real Madrid.