VERDENSKJENT HUNDEHVISKER: Cesar Millan er kjent for å kunne «prate» med hunder. FOTO: Erik Abel / SCANPIX.
VERDENSKJENT HUNDEHVISKER: Cesar Millan er kjent for å kunne «prate» med hunder. FOTO: Erik Abel / SCANPIX. Foto: Erik Abel / Tt

«Hundehviskeren» etterforskes for dyremishandling

Politiet etterforsker tv-personligheten for mishandling av en gris.

Den meksikanske hundehviskeren Cesar Millan (46) fikk besøk av politiet på klinikken sin i California etter beskyldninger om dyremishandling, ifølge TheWrap.

Hund angrep gris

Mishandlingen skal ha foregått under en episode av Millans tv-show «Cesar 911», som sendes på National Geographic.

Under trening med en hund, som tidligere hadde angrepet to griser, brukte Millan en levende gris for å temme hunden. Dette resulterte i et blødende øre for grisen, som ble angrepet og bitt av hunden.

Flere seere reagerte på episoden, men ifølge Nat Geo Wild har folk misforstått.

– Cesar Millan har viet sitt liv til å hjelpe hunder, og for å vise hvordan selv de mest vanskelige problemhunder kan bli reddet og rehabilitert. I en fersk episode av Nat Geo WILD-serien «Cesar 911», jobber Caesar med en aggressiv fransk bulldog/terrier-blanding som heter Simon. Hunden har en historie med å angripe andre dyr, inkludert eierens griser, begynner en talsperson for kanalen i uttalelsen.

Bitt i øret

Vi lærer å dressere hunden:

– Et kort klipp fra episoden ble delt på nettet og viste Simon jage og bite en gris i øret, noe som gjorde at øret begynte å blø. Klippet forårsaket bekymring blant seere, som ikke ser eller forstår den fulle sammenhengen, fortsetter talspersonen.

Politiet etterforsker nå saken, og dro til hundehviskerens senter i California torsdag. Millan skal ikke ha vært der da politiet kom.

I Norge i 2012

I Norge er Cesar kjent fra serien «Hundehviskeren» på TV Norge. Millan blir elsket av hundeeiere som kan relatere seg til de enkle, men geniale triksene som gjør problemhundene snille som lam.

«Hundehviskeren» mottar også kritikk, og mange er skeptiske til dresseringsmetoden. Millan bruker en alternativ metode, basert på en gammel forståelse av flokkatferden til ulver. Han har mottatt mange priser, store medieoppslag og tilhengere verden over.

Cesar Millan besøkte Norge i 2012, og var blant annet gjest på «Senkveld».